POGOVOR S TABAKOVIĆEM: Poleg Ljubljane so Ižanci tudi pozitivno presenetili

Denis Tabaković je eden izmed pomembnejših členov Ižanske ekipe. V letošnji sezoni je zadel 122 golov, kar ga uvršča na 5. mesto ligaške lestvice strelcev. Poleg MRK Ljubljane, ki je zares letošnje presenečenje 1. B DRL, je pozitivno presenetil tudi Mokerc iz Iga. 


Ižanci so sicer pred sezono močno prevetrili ekipo, a to, da se trenutno nahajajo na 3. mestu lestvice, tudi sami niso pričakovali. “Glede na kadrovske spremembe ki so se zgodile na začetku sezone sam osebno 3. mesta nisem pričakoval, sploh zato, ker je normalno, da potrebuješ nekaj časa, da se z novimi soigralci uigraš,” je razložil Denis Tabaković in nadaljeval, da “je pa res, da se je tekom sezone izkazalo, da razen Slovana in mogoče Ljubljane v ligi dominantne ekipe ni in da vsak lahko premaga vsakega, tako da smo sčasoma pozicijo 3. mesta jemali čisto normalno brez pretiranega navdušenja. Je pa tudi res da je nekaj ekip s tekmo ali dvema manj in da je razlika med nami in 8. mesto samo 3 točke, tako da je v primeru nadaljevanja se vse mogoče.”

V kolikor se bo prvenstvo nadaljevalo po normalnem urniku, čaka Ižance precej težka naloga, ki je ohranitev 3. mesta. Kako se s tem spopadajo na Igu? “Drži, da imamo do konca praktično same težke tekme, večinoma s tekmeci iz zgornje polovice lestvice. Čeprav za nas lahkih tekem praktično ni. Sploh če pristop ni na 100 %. Kar se pa tiče 3. mesta pa vseeno bolj kot cilj ostaja tiha želja, da na njem ostanemo, v nasprotnem primeru pa seveda nebo nobena katastrofa,” je povedal peti strelec 1. B DRL.

Kot je poudaril tudi naš sogovornik, je liga v letošnji sezoni zelo izenačena. Poleg Slovana, ki izstopa že vse od začetka prvenstva, so korak višje v drugem delu naredili tudi igralci MRK Ljubljana, ostali pa so zelo izenačeni. Ižance je v letošnji sezoni od 1. lige oddaljilo dejstvo, da so si dopustili preveč nihanj v igri. “Sigurno, ko smo na 100 %, lahko igramo enakovredno z vsakim v ligi, kar smo nenazadnje pokazali na tekmi proti Ljubljani in Krčanom. Je pa res, da se nam v letošnji sezoni (pre)pogosto pojavljajo nihanja, vzrok bi morda lahko iskali v pristopu, ki je bil na parih tekmah vprašljiv,” je v pristop sebe in soigralcev malce podvomil Tabaković

Kdo pa je Tabakovića v letošnji sezoni pozitivno presenetil in kdo negativno? Eno izmed pozitivnih presenečenj je zagotovo MRK Ljubljana, sploh če upoštevam pričakovanja iz začetka sezone, ko jih je le redko kdo videl v 1. ligi, kjer so praktično že z nogo in pol. Kot razočaranje bi sigurno lahko omenil klub iz Krškega, katerega sem sam pred sezono zagotovo videl na enem izmed prvih dveh mest,” je zaključil Denis Tabaković.

Komentarji