Irman po tekmi z Dobovo: Misli nam že uhajajo na finalni turnir pokala Slovenije

V prvi tekmi 6. kroga lige za obstanek sta se še  četrtič v letošnji sezoni pomerili ekipi MRD Dobova in rokometaši MRK Krka. Obe tekmi v rednem delu sezone so dobili Novomeščani, prva medsebojna tekma v končnici pa se je končala z neodločenim rezultatom.


Dobova v končnici igra izvrstno, saj je vknjižila 4 zmage 1 remi ter 1 nesrečen poraz proti rokometašem Trima iz Trebnjega. Motivirani Dobovčani so na krilih izjemno razpoloženega Domna Novaka, ki je dosegel kar 12 golov, vknjižili izjemno pomembno zmago. Dorian Markušić je po tekmi povedal:  “Cel teden smo se pripravljali na Krko in za nas je današnja tekma velikega pomena, saj je ena ključnih v borbi za obstanek. Dobro smo igrali v obrambi in v napadu zadevali lahke zadetke, tako da smo igro vodili celotno tekmo. Naši navijači so znova napolnili dvorano in nam tako še dvignili našo samozavest.”

KRKAŠI Z GLAVO ŽE NA FINAL 4 POKALA SLOVENIJE

Rokometaši Krke, ki bodo ta vikend gostili tudi Final 4 pokala Slovenije, kjer se bodo v polfinalu pomerili z ekipo SVIŠ Ivančna Gorica (drugi polfinalni par je RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje), so na tekmi proti visoko letečimi Dobovčanom storili preveč individualnih napak, kar je potrdil tudi Jan Irman“Od začetka smo igrali v krču in dobivali lahke zadetke iz polkonter, saj smo se slabo vračali. Mogoče je razlog tudi, da nam misli že uhajajo na Final 4. Slabo smo se gibali v obrambi in nismo si pomagali, kar je razlog da smo dobili preveč golov. Prav tako je bil odličen tudi njihov golman”.

Novomeščani bodo imeli na zaključnem turnirju pokala Slovenije brez dvoma tudi veliko podporo domačega občinstva, kar bi jim lahko pomagalo do novega finala v letošnji sezoni (spomnimo, da so si rokometaši Krke v letošnji sezoni prav pred domačimi gledalci priigrali superpokalno lovoriko, ko so v finalu premagali favorizirane Celjane).  Moramo se sestaviti do finala, saj nas čakata dve najpomembnejši tekmi sezone in moramo izboljšati vse segmente igre.” je še dodal Irman.

V naslednjem krogu bi si rokometaši Dobove že lahko zagotovili obstanek med slovensko elito, saj bi – v primeru zmage na Trebanjci – pred Dolani, ki bodo v petek 10. maja igrali zaostalo tekmo 6. kroga, že nabrali dovolj veliko prednost in bi lahko konec sezone pričakali v mirnejšem vzdušju.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Pripravil: Matic Vidic
Foto: Luka Bojanc, MRK Krka

Komentarji