Najboljši igralec 6. kroga končnice za prvaka lige NLB

6. krog končnice za prvaka lige NLB sta v petek otvorila Celje in Koper. Koprčani so z aktualnimi državnimi prvaki parirali večino tekme, a je na koncu zmanjkalo moči in zmage so se veselili domačini iz Celja. V soboto smo lahko spremljali dva obračuna. RD Urbanescape Loka, ki je že praktično zasidrana na dno lestvice je gostila Ribnico. Gostje so zanesljivo opravili z domačini in ostajajo v igri za drugo mesto v državnem prvenstvu. Najbolj zanimiv obračun 6. kroga je bil na sporedu v soboto ob 18:00. Mariborčani, ki se borijo za četrto mesto so gostili Velenjčane. V prvem delu so prevladovali domačini, v drugem polčasu pa so na plin stopili gostje in na koncu zasluženo zmagali.


Prvi kandidat za igralca kroga končnice za prvaka prihaja iz ekipe Velenja. To je Ormožan Miha Kavčič, ki je z mladinsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Celju dosegel zlato. Krožni napadalec je odigral odlično tekmo predvsem v obrambi, učinkovit pa je bil tudi v napadu, zadel je 6-krat.

Na tekmi med Celjani in Koprčani je najbolj blestel kapetan Celjanov David Razgor. Celjan, ki tekme ponavadi začenja s klopi, je bil eden ključnih mož za končno zmago domačinov. Razgor se odlično znajde tako na levem krilu, kot tudi na položaju srednjega zunanjega. Za svoje moštvo je na tekmi s Koprom dosegel 8 golov.

Zadnji kandidat za igralca kroga končnice za prvaka je krilni igralec Riko Ribnice. To je levoroki Rok Setnikar, ki je za aktualne državne podprvake na tekmi z Urbanescape Loko dosegel 7 golov in bil najboljši strelec tekme.

Komentarji