Na F4 EHF lige prvakov kar osem Slovencev!

Najbolj vroči vikend v letošnji sezoni EHF lige prvakov je za nami. Dobili smo končne potnike na finalni turnir najboljših štirih ekip Evrope. Finalni turnir bo že desetič zapored gostil Köln v vedno razprodani Lanxess areni. Po dramatičnem vikendu smo dobili kar osem slovenskih posameznikov, ki se bodo borili za osvojitev evropske krone.


Veszprem po letu suše znova med najboljšimi

Blaž Blagotinšek, Dragan Gajić, Gašper Marguč in Borut Mačkovšek so se z madžarsko ekipo na finalni turnir najboljših štirih ekip uvrstili z dvema zmagama nad aktualnim nemškim prvakom Flensburgom. Madžari so si prednost zagotvili že na prvi tekmi v Flensgubru, v domači dvorani pa so Nemcem znova pokazali kdo je gospodar. Veszprem bo po lanskoletnem izpadu v četrtfinalu igral na petem F4 turnirju v zadnjih šestih sezonah.

Dolenec z Barcelono v lov na deseti naslov evropskih prvakov

Katalonci so si vozovnico za nastop na turnirju najboljših ekip Evrope zagotovili na tekmah z Nantesom. Ekipa, v kateri igra tudi slovenski reprezentant Jure Dolenec, si je visoko prednost zagotovila že na prvem obračunu v Nantesu, kjer so zmagali z 25 : 32. Na domačih tleh so Katalonci svojo prednost potrdili in si že sedmič v zadnjih desetih sezonah priigrali nastop na turnirju najboljših ekip Evrope.

Zlata vreden gol za napredovanje Kielc na F4

Poljske Kielce, katerih člana sta Slovenca Uroš Zorman in Blaž Janc, so si z visoko zmago na prvi tekmi v Kielcah zagotovile veliko prednost pred gostujočim obračunom v Parizu. Poljski prvaki so na povratnem obračunu proti PSG-ju izgubili z razliko devetih golov, a doma zmagali z razliko desetih in se za las uvrstili na finalni turnir EHF lige prvakov.

Staš Skube prvič na F4

Vardar se je po dramatični končnici proti Pick Szegedu uvrstil na finalni turnir najboljših v Evropi. Za skopski klub igra tudi občasni slovenski reprezentant Staš Skube, ki si je vozovnico za F4 zagotovil prav proti klubu, za katerega je igral še prejšnjo sezono. Skube je na tekmi s Szegedom dosegel 3 gole in bo prvič v svoji karieri zaigral na finalnem turnirju v Kölnu

Barcelona : Nantes 29 : 26 (17 : 14)

Veszprem : Flensburg 29 : 25 (17 : 13)

Paris SG : Kielce 35 : 26 (18 : 11)

Pick Szeged : Vardar 29 : 25 (17 : 9)

FOTO: Facebook

 

Komentarji