Islandija do zanesljive zmage nad Francozi, slavili tudi Danci in Nizozemci

Včeraj je bil v skupini 1 drugega dela odigran drugi krog. V prvi tekmi so oslabljeni Nizozemci premagali Črno goro, na drugi tekmi smo videli pravo lekcijo rokometa Islandije, ki so povsem deklasirali Francoze, na zadnji tekmi pa so Danci slavili proti borbenim Hrvatom.


Nizozemci so tekmo odigrali brez izjemno razpoloženega prvega vratarja, toda vskočil je Thijs Van Leeuwen in zbral kar 14 obramb. Nizozemci so sicer prvi polčas zaostajali tudi za 4 zadetke, a se kasneje zbrali in tekmo mirno pripeljali h koncu. Spet je bil izjemen Kai Smits, ki je dosegel 9 zadetkov. Na 5 tekmah je Smits dosegel že 45 zadetkov. Za Črnogorce sta 6 zadetkov dosegla Radojica Ćepić in Branko Vujović. Slavili so z rezultatom 34-30.

Izjemno oslabljena Islandija, ki igra brez Palmarssona, Gustavssona, Smarassona, Kristjanssona in drugih je Francozom na drugi tekmi včerajšnjega dne vzela mero. Igrali so izjemno, svoje pa je dodal še izjemni Halgrimsson na golu in Francozi so bili povsem brez moči. Islandija se je z zmago 29-21 resno vmešala v boj za polfinale. Do konca drugega dela bodo igrali še z Nizozemsko in Črno goro, Francoze pa čaka Danska in Črna gora. Omar Ingi Magnusson je Francozom nasul 10 zadetkov.

Na zadnji tekmi včerajšnega dne smo videli borbeno predstavo Hrvatov, ki so igrali fanatično obrambo. A danski trener Nikolaj Jakobsen se je v drugem delu odločil za igro 7 na 6, ki je delovala povsem brez napak. Hrvati v celotnem polčasu niso dosegli niti enega zadetka na prazen gol. Vajeti v napadu je prevzel predvsem Hansen, ki je dosegel 8 zadetkov, precej njih pa v ključnem momentu, ko se je tekma lomila. Niklas Landin je zbral 11 obramb. Za Hrvate je 8 zadetkov dosegel krožni napadalec Marino Marić. Danci so slavili z rezultatom 27-25 in so z nogo in pol že v polfinalu.

FOTO: EHF EURO 2022

Komentarji