Poljaki do točke proti Rusom, Švedi in Norvežani do izjemno pomembnih zmag

Predzadnji tekmovalni dan drugega dela tekmovanja v skupini II je prinesel kar nekaj zanimivega dogajanja. Poljaki so po neodločenem rezultatu z Rusi, osvojili prvo točko v drugem delu tekmovanja, s tem pa Rusom tudi močno otežili delo po drugem delu tekmovanja. Švedi so po zmagi, nad v drugem delu neprepoznavnimi Nemci, že dobili karto za sklepni del turnirja. Edino vprašanje, ki jim je le še ostalo je le to ali se bodo borili za medalje ali “zgolj” za 5. mesto. A so Norvežani po večerni zmagi nad Španijo situaciji še dodatno “zakomplicirali”. V zadnji krog drugega dela kar tri reprezentance odhajajo z enakim točkovnim izkupičkom.


POLJSKA : RUSIJA  29:29 (13:12)
Sicko 8, Moryto in Daszek po 6; Kosorotov 8, Zhitnikov 7

Tekmo so bolje odprli Rusi in povedli s tremi goli razlike (2:5). Poljaki pa so po nekoliko slabšem začetku le ujeli ritem in se igralcem Rusije približali na gol zaostanka (7:8). Nekaj minut kasneje so rezultat nato tudi izenačili (9:9) in v zaključku polčasa celo povedli ter na odmor odšli s prednostjo enega gola (13:12). Po izenačenem začetku drugega dela igre so v 41. minuti Rusi znova povedli (17:18). Do konca obračuna smo v skladu s celotnim srečanjem spremljali igro gol za gol in z kar nekaj menjavanja v vodstvu. In temu priča tudi rezultat ob koncu srečanja, saj sta se reprezentanci razšli brez zmagovalke z rezultatom 29:29.

NEMČIJA : ŠVEDSKA  21:25 (10:12)
Koster 4, Drux 3; Wanne 6, Gottfridsson, Bergendahl, Lagergren in Sandell po 3

Švedi so si od začetka priigrali tri zadetke prednosti (2:5). Prednost so držali do 12. minute (4:7) nato pa manjši padec v igri Skandinavcev. To so izkoristili Nemci in se približali le še na gol zaostanka (6:7). Švedi v tem obdobju kar 9. minut niso dosegli gola. Strelski post pa je prekinil njihov prvi zvezdnik Hampus Wanne in svojo reprezentanco znova odpeljali na tri gole prednosti (6:9).Do konca polčasa ni bilo nič več omembe vrednega. Ekipi sta na odmor odšli ob razliki dveh zadetkov (10:12). V drugi polčas so vstopili Nemci in rezultat hitro izenačili na 13:13. Do 45. minute smo spremljali igro gol za gol nato pa so rokometaši Švedske povedli z dvema goloma prednosti (15:17). Do 52. minute smo vnovič spremljali igro gol za gol. Švedi pa so v zaključku še malo stopili na plin in po delnem izidu 0:4 povedli s petimi zadetki prednosti (18:23). To je bila tudi ključna prednost na tekmi. Na koncu so slavili z rezultatom   21:25 in si na široko odprli vrata v polfinale.

ŠPANIJA : NORVEŠKA  23:27 (11:14)
Maqueda 6, Gomez 5; Barthold 6, Gullerud, Reinkind, Sagosen in Toft po 4

Po uvodnih dveh zadetkih Špancev so na sceno stopili Norvežani in s petimi zaporednimi goli povedli z 2:5. Nalet Skandinavcev so z golom prekinili igralci Španije, natančneje Aleix Gomez. A rokometaši Norveške so z dvema hitrima goloma ušli na +4 (3:7). Norvežani, ki so v prvem polčasu delovali izjemno so po polovici prvega dela vodili s petimi zadetki prednosti (5:10). Nato pa so na sceno stopili Španci in v 4. minutah prišli le še na dva gola zaostanka (9:11). Igralcem Norveške se je v drugem delu prvega polčasa ustavilo, saj so dosegli le štiri zadetke. Temu priča tudi rezultat ob polčasu. Skandinavci so na odmor odšli s tremi goli prednosti (11:14), čeprav je po polovici polčasa kazalo, da bi lahko bila ta prednost bistveno višja. Prvih 10. minut drugega polčasa smo spremljali igro gol za gol nato pa so Španci zaostanek znižali le še na gol zaostanka (19:20). In ko se je zdelo, da smo znova dobili tekmo se je Špancem ustavilo. To so seveda izkoristili Norvežani in so znova priigrali pet golov naskoka (19:24). Po 10. minutah brez gola se tega vendarle dosegli tudi Španci. A to je bilo premalo za Norvežane, ki so tekmo le še mirno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 23:27, in tako zapletli stanje v skupini II. V zadnjem krogu se bo Španija pomerila s Poljsko, Norveška in Švedska pa bosta med sabo obračunali za napredovanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: EHF

Komentarji