Sobotni tekmi gostiteljicam

V soboto sta bili odigrani dve srečanji modre lige 1. ženske rokometne lige. Zmag sta se veselili obe domači ekipi.


V Novem mestu se je domača ekipa pomerila z ekipo Velenja. Uvod srečanja je bil izredno izenačen, nobena ekipa si ni uspela priigrati višje prednosti. Gostiteljice so se razigrale na polovici prvega polčasa in v 19. minuti so po zadetku Ivone Barukčić povedle z 12:7. Prednost s do konca polčasa uspele še povečati in tako so na odmor odšle s prednostjo 8 zadetkov (18:10).

Tudi v drugem polčasu Velenjčanke niso uspele znižati zaostanka, tako da so domačinke tekmo mirno pripeljale do konca. Bilo je 32:25. Pri domačinkah sta bili najbolj razigrani Petra Kramar in Živa Čopi s šestimi zadetki, za Velenje jih je Ines Kaltak dosegla 9.

Na Primorsko so na gostovanje v Ajdovščino prišle rokometašice Litije. Domalinke so tekmo odprle z delnim izidom 4:0, nato pa je v osmi minuti Litija le dosegla svoj prvi zadetek. Prvi polčas je bil izenačen, v 25. minuti so Ajdovke vodile s 13:11, na odmor pa sta ekipi odšli poravnani na 15.

Tudi v drugem polčasu sta ekipi nadaljevali z izenačeno predstavo. Izid je bil poravnan vse do 52. minute, ko so Mlinarke prišle do dveh golov prednosti. Prednosti do konca tekme niso več izpustile iz rok in zmaga je ostala doma. Najboljši strelki obračuna sta dosegli po 10 golov, Ana Abina pri domačinkah in Manca Kogovšek pri gostjah.

Manca Kogovšek je po tekmi povedala: Zavedale smo se, da nas v Ajdovščini čaka zahtevno srečanje. S soigralkami smo se poskušale predstaviti v dobri luči ter pokazati, da smo ekipa, da dobro treniramo. Pokazale smo, da se lahko kosamo z najboljšimi v državi. Čestitke ekipi Mlinotesta Ajdovščine za zmago!”

Foto: Robert Ferjančič/ŽRK Mlinotest Ajdovščina 

Komentarji