Ivan Laljek: “Zahtevna tekma proti vedno neugodnemu tekmecu”

Rokometaši Ribnice so pred domačimi navijači opravičili vlogo favorita in brez večjih težav z 33:27 odpravili ekipo Loke. Od začetka smo spremljali izenačeno tekmo z malo zadetki. V zadnjih desetih minutah prvega dela pa so domačini stopili na plin in v prvem polčasu povedli že s sedmimi goli prednosti (17:10). V začetku drugega polčasa so nadaljevali z visokim tempom ter si priigrali že devet zadetkov naskoka (24:15). Sledil je padec v igri, kar so izkoristili gostje in se uspeli približati na štiri gole (26:22). Ribničani pa vseeno niso dopustili presenečenja, se zbrali in vknjižili novo zmago, že peto zapored.


Ivan Laljek, rokometaš RD Riko Ribnica:
 “Zahtevna tekma proti vedno neugodnemu tekmecu. Priprave so bile zaradi poškodb motene. Obračun smo začeli v krču in do sredine polčasa igrali gol za gol, nakar smo strnili vrste v obrambi in hitro prišli do višje prednosti. V drugem polčasu smo zaradi krajše klopi nekoliko popustili, vendar nikoli nismo ogrozili zmage. Rad bi se zahvalil navijačem za odlično vzdušje in jih povabil na tekmo naslednji konec tedna proti Borcu iz Banja Luke.”

Ribničane v naslednjem krogu čaka gostovanje v Ivančni Gorici pri SVIŠu, še pred tem pa tekma evropskega pokala z bosanskim Borcem.

FOTO: Anže Oražem / RD Riko Ribnica

Komentarji