Ivančna Gorica še naprej dokazuje svojo kvaliteto

Drugo uvrščeni igralci Ivančne Gorice so v soboto igrali proti peto uvrščenim igralcem Krškega. Če bi tekmo dobil Krško bi ostalo na 5. mestu, ker pa so tekmo izgubili, so padli mesto nižje. SVIŠ s prednostjo dveh točk pred MRK Ljubljana ostaja na drugem mestu.


Prvi polčas je pripadal Ivančni Gorici. Slednji so borbenost kazali že od samega začetka in tekmo vzeli v svoje roke. Po prvih petnajstih minutah so konstantno ohranjali prednost zadetka ali dveh. V nadaljevanju srečanja so razliko golov le dvignili in proti koncu polčasa vodili za tri gole razlike (13:11). V zadnjih minutah polčasa pa so si priigrali malce bolj občutno prednost in prvi del srečanja zaključili z rezultatom 18:13.

Drugi polčas je potekal na podoben način kot prvi. Igralci SVIŠ-a nasprotniku niso pustili, da se razigra do te mere, da bi jih ujel. Ohranjali so prednost in še naprej uspešno zadevali. V 40. minuti so vodili že za šest golov (25:19). Po tihem so nekateri že napovedali zmagovalca obračuna, a so se igralci Krškega borili do konca in deset minut za tem prišli na zaostanek zgolj dveh golov (28:26). Skoraj bi prišlo do preobrata tekme, a so domačini uspešno ohranili prednost in koncentracijo do konca srečanja ter končali tekmo s 34:30.

Najboljši trije strelci srečanja so bili Mitja Romih in Patrik Glaser za Krško in pa Denis Zavodnik za SVIŠ, vsi so zadeli po 7 golov.

Ivančna Gorica ostaja na drugem mestu, Krško pa je padlo na 6. mesto. 

V naslednjem krogu se bodo igralci SVIŠ-a udarili s Šmartnim, Krško pa se bo doma pomerilo z MRK Ljubljana – tekma, ki bo odločala o tem, ali bo Razkorak med Krčani in vrhom po prvem delu res velik, ali se bo Krčanom uspelo priključiti k najboljšim. 

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 22
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 19
3 MRK Ljubljana 17
4 RK Dol TKI Hrastnik 15
5 RK Drava Ptuj 13
6 RK Krško 13
7 RD Rudar 12
8 ŠD Mokerc KIG 12
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 10
11 RK Grosuplje 6 *
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4 *

*tekma manj

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji