Grosupeljčani še naprej počivajo pri dnu lestvice

V 12. krogu se je odvijala tudi tekma med ekipo ptujske Drave in RK Grosuplje. Po lestvici sledeč je bila favorizirana ekipa Drave, ki je to tudi uspešno upravičila in zabeležila tretjo zaporedno zmago.


Srečanje so z golom otvorili Ptujčani, ki so takoj za tem tudi povedli, a so jih gostje stalno ulovili. Po prvih 10. minutah so na plin stopili igralci Ptuja in svojo prednost višali ter vodili že za 4 gole. Proti koncu polčasa so se domači razigrali in vodstvo ohranjali do konca prvega dela. Po prvih 30. minutah srečanja so tako Ptujčani vodili z rezultatom 16:12.

V drugi polčas je gostujoča ekipa vstopila nekoliko bolj borbeno in zagreto. Prvih petnajst minut so se Grosupeljčani še borili in razliko skoraj izničili ter prišli na samo dva gola zaostanka (16:14). Ptujčani so prekinili njihov niz zadetkov, pokazali svojo kvaliteto v obrambi in povečali prednost. Koncentracijo so ohranjali vse do konca srečanja in zmagali s štirimi goli prednosti. Končni rezultat je bil 27:23.

Naziv najboljšega strelca srečanja si je z 8 goli priigral Ptujčan Tomaž Grobelnik. Pri gostujoči ekipi sta bila s 5 goli najboljša Matej Slemenjak in Žak Cigale.

Po novi zmagi so se Ptujčani povzpeli mesto višje in so trenutno na 5. mestu. Grosupeljčani pa ostajajo na 11. mestu.

V naslednjem krogu bodo Grosupeljčani gostili Črnomelj, Ptujčani pa se odpravljajo na Ig.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 22
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 19
3 MRK Ljubljana 17
4 RK Dol TKI Hrastnik 15
5 RK Drava Ptuj 13
6 RK Krško 13
7 RD Rudar 12
8 ŠD Mokerc KIG 12
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 10
11 RK Grosuplje 6 *
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4 *

*tekma manj

FOTO:  RK Drava Ptuj

Komentarji