Rudar po Slovanu na kolena spravil še Dol

Tekmo med Dolom in Rudarjem je na tribunah spremljajo okoli 120 navijačev, ki so videli drugo zaporedno zmago Rudarja – drugi veliki skalp. V prejšnjem krogu se je v dvorani Polaj opekel vodilni Slovan, tokrat pa je proti Trboveljčanom brez točk ostal tudi Dol.


Obračun se je začel z zadetkom Dolanov iz sedmih metrov. Tekma se je odvijala dokaj izenačeno, že v 9. minuti pa je Žan Zakošek (RD Rudar) prejel rdeči karton. Po “incidentu” so v vodstvo prišli igralci Rudarja, ki so v 11. minuti vodili za gol razlike (4:5). Z dobro koncentracijo in željo po zmagi so tempo stopnjevali in držali vodstvo. Ob koncu polčasa so vodili za dva gola in sicer z rezultatom 13:15.

Trboveljčani so v začetku drugega polčasa pokazali vrhunsko igro v obrambi, kar sporoča tudi podatek, da domačini do 36. minute niso zadeli niti enkrat. Z dobro igro v obrambi in kombinatorno igro v napadu so igralci Rudarja višali prednost in v 40. minuti vodili za štiri gole (18:22). Igralci Dola so se poskušali približati nasprotniku, a so jih Trboveljčani držali na “varni razdalji” in srečanje tudi dobili. Končni rezultat je bil 29:32 v prid Rudarja.

Blaž Ernestl je ponovno pokazal svojo kvaliteto in za Rudar zadel kar 11 zadetkov (trenutno zaseda 6. mesto najboljših strelcev 1. B DRL). Pri Hrastniku je bil najboljši Klemen Brilej z 10 zadetki.

Z zmago Rudar ostaja na 7. mestu, Dol pa še naprej na četrtem, a se zaostanek za vodilno trojico (Slovan, SVIŠ, Ljubljana) veča. 

V naslednjem krogu se Dolani odpravljajo na gostovanje k Slovanu, Rudar pa gosti Radeče.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 22
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 19
3 MRK Ljubljana 17
4 RK Dol TKI Hrastnik 15
5 RK Drava Ptuj 13
6 RK Krško 13
7 RD Rudar 12
8 ŠD Mokerc KIG 12
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 10
11 RK Grosuplje 6 *
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4 *

*tekma manj
FOTO: RD Rudar

Komentarji