Slovan že pri razliki v zadetkih +83

V 12. krogu so na domačem parketu Črnomaljci tokrat gostili vodilne igralce Slovana. Vlogo favorita so pričakovano prevzeli Ljubljančani, ki so v letošnji sezoni izgubili le enkrat, s čimer kažejo, da imajo kljub obilici poškodb zares kvalitetno ekipo.


Ljubljančani so dober rokomet prikazali že od samega začetka in povedli s 3:0. Po sedmih minutah so prednost še povišali in povedli za 4 gole (2:6). Igralci Črnomlja so jih lovili in poskusili rezultat do konca polčasa vsaj izenačiti, če ne celo prehiteti. A so bili Ljubljančani premočni, da bi dopustili Črnomlju, da se razigra in začenja zabijati gole. Tako so po koncu prvega dela Črnomaljci ponovno zaostajali za štiri gole (11:15).

Podobno kot prvi polčas so Slovanovci tudi v drugem napadli že od samega začetka in nizali gole. V 40. minuti so vodili  z delnim rezultatom 14:22, kar je lepa popotnica za končnico tekme. Seveda prednosti niso izgubili in po nekaj obrambah ter dobrih strelih šest minut za tem vodili že s kar 10 goli razlike. Koncentracijo so ohranjali vse do konca ter Črnomelj premagali z visoko razliko in sicer z 18:33.

Najboljši strelec srečanja je bil s 7 goli Dino Štucelj, igralec Črnomlja, ki ostaja na 10. mestu najboljših strelcev lige. Pri Ljubljančanih pa sta s 6 goli naslov najboljšega strelca ekipe prejela Miha Kotar in Janez Skušek. Slednji je skočil na 6. mesto najboljših strelcev 1. B DRL.

Slovan po tej tekmi še naprej prepričljivo vodi, Črnomelj pa ostaja na 9. mestu.

V naslednjem krogu se Črnomelj odpravlja v Grosuplje, Slovan pa bo tokrat gostil četrto uvrščene igralce Dola.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 22
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 19
3 MRK Ljubljana 17
4 RK Dol TKI Hrastnik 15
5 RK Drava Ptuj 13
6 RK Krško 13
7 RD Rudar 12
8 ŠD Mokerc KIG 12
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 10
11 RK Grosuplje 6
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4

FOTO: RD LL Grosist Slovan

Komentarji