SP osvojila ekipa, ki je klonila proti Sloveniji

Po zelo zanimivem dogajanju v zadnjih tednih v Kumamotu, polnem napetih tekem in presenečenj, se je včeraj zaključilo že 24. žensko svetovno prvenstvo v rokometu. Sklenila sta ga reprezentanci Španije in Nizozemske, ki sta odigrale finale s pravim pomenom besede. Na koncu so po veliki borbi obeh ekip krajšo potegnile Španke, ki so v zadnji minuti ob zadetku Nizozemk s sedmih metrov izgubile za en zadetek.


Pred štirimi leti so Nizozemke na Danskem osvojile svojo prvo medaljo na večjih mednarodnih tekmovanjih, ko so osvojile srebrno odličje. Svoj uspeh so stopnjevale v Nemčiji 2017, ko so v svojo zbirko medalj dodale bronasto kolajno, z osvojitvijo SP na Japonskem pa je njihova zbirka kolajn popolna.

Španija je z osvojitvijo srebrne medalje dosegla najboljši uspeh v zgodovini reprezentance. Odlične predstave na SP v Kumamotu pa so zagotovo dobra napoved pred svetovnim prvenstvom leta 2021, ki ga bodo gostile prav Španke

Ne pozabimo seveda tudi tega, da so Slovenke v skupinskem delu svetovnega prvenstva premagale aktualne svetovne prvakinje Nizozemke z rezultatom 26 : 32.

FINALE SVETOVNEGA PRVENSTVA:

Nedelja, 15. december, ob 12:30, Kumamoto (Japonska)
ŠPANIJA : NIZOZEMSKA 29 : 30 (13 : 16)

Komentarji