Iz Ferlacha v Trimo

Že dalj časa je jasno, da se po koncu sezone poslavlja glavni trener Benjamin Teraš. Slednjega pa bo v novi sezoni zamenjal stari znanec Ivan Vajdl, ki je v trebanjskem klubu deloval že v sezoni 2011/2012 in 2012/2013.


Vodstvo kluba se je odločilo, da po koncu letošnjega prvenstva nekoliko prevetri člansko ekipo in tako se v klub na mesto prvega trenerja po šestih letih vrača izkušeni strokovnjak Ivan Vajdl, ki je nazadnje deloval pri avstrijskem Ferlachu.

Vajdl, sicer nekdanji odlični rokometni vratar, je svojo trenersko kariero začel kot pomočnik pri velenjskem Gorenju, kasneje ga je pot zanesla še v KAC Celovec. Nato je kot glavni trener vodil še velenjsko moštvo ter Slovenj Gradec.

V Trebnjem se je v državnem prvenstvu prebila do 4. in 5. mesta, kar je eden izmed razlogov za povratek v Trimo. Glavni cilj trebanjskega kluba v naslednji sezoni je uvrstitev v Ligo NLB za prvaka, čez nekaj let pa se prebiti v evropska tekmovanja.

Klub bodo v naslednji sezoni poleg Vajdla uradno okrepili vratar Aleksandar Tomić in krožni napadalec David Didovič, novo ime pa bo znano v bližnji prihodnosti, so napovedali v Trimu. 

»Vesel sem, da se po štirih letih spet vračam v Slovenijo. V veselje mi je, da me je v novo sredino kontaktiral prav Trimo Trebnje, s katerim sem sodeloval že pred leti. Gre za klub, ki ima v bodoče visoke cilje in je v preteklosti ustvaril že vrsto reprezentantov ter predvsem tudi odličnih srednjih zunanjih rokometašev. V Trebnjem so se kalili Miha Zarabec, brata Skube, Rok Skol, ki zdaj blesti v Avstriji in tudi Anže Ratajec. Menim, da ekipa lahko doseže zastavljene cilje in prikaže pravi temperament ter karakter, obenem želimo dvigniti trebanjski rokomet na višjo raven. Glavni načrt kluba pa je, da se uvrstimo med najboljše slovenske rokometne klube,« je o povratku v Trebnje dejal Vajdl, ki je s klubom podpisal dvoletno sodelovanje.

Komentarji