Vid Poteko se vrača!

RK Celje Pivovarna Laško se je dogovoril za vrnitev članskega reprezentanta Slovenije, krožnega igralca, Vida Poteka. Vid se po dveh sezonah v Meškov Brestu vrača domov in je s Celjem podpisal triletno pogodbo.
 
Vid Poteko je otrok celjskega kluba in je igralec, ki ne potrebuje posebne predstavitve. Dve sezoni nazaj se je odločil, da sprejme izziv v tujini, odšel je v Meškov Brest, s katerim je imel še enoletno pogodbo. A želja po prihodu domov v Celje je bila kljub ponudbam klubov iz tujine prevelika in od sezone 2019/20 dalje bo znova oblekel celjski dres.
 

Član RK Celje Pivovarna Laško je bil namreč od leta 2003 dalje, ko je prvič nastopil za mlajše dečke, za člansko ekipo pa je nastopal od leta 2010 dalje in je do danes zbral 289 nastopov (14. mesto na letvici nastopov za Celje), na katerih je dosegel 414 zadetkov. Celjski klub se je z njim dogovoril za sodelovanje vsaj do izteka sezone 2021/2022. Trenutno je s slovensko reprezentanco (51 nastopov / 23 zadetkov) na Nizozemskem, kjer ga jutri čaka kvalifikacijski obračun, v Zlatorogu pa se bo proti istemu nasprotniku pomeril v nedeljo ob 17h, ko ga bodo lahko pozdravili številni domači navijači. Na tej tekmi si naša reprezentanca že lahko zagotovi nastop na EP.


Osebni podatki:

  • Ime in priimek: Vid Poteko
  • Rojstni datum: 5. 4. 1991
  • Kraj rojstva: Celje
  • Višina/teža: 194 / 107
  • Igralno mesto: Krožni igralec
  • Dosedanji klubi: RK Celje Pivovarna Laško (2010-2017), HC Meškov Brest (2017-2019)

Vid Poteko o prihodu v Celje: »Vesel sem, da prihajam domov. Ko sem odhajal, sem napovedal, da se vsekakor vrnem in znova zaigram v celjskem dresu. Verjamem v vizijo in strategijo kluba, zato sem se odločil za prihod domov. Vesel sem, da bom znova sodeloval s Tomažem, vem, da zahteva trdo delo in disciplino in to je nekaj s čimer nimam težav. S Celjem imam visoke cilje, želim jih uresničevati in vem, da je to pravo okolje za to. Za mano sta dve sezoni v Meškov Brestu, kateremu se zahvaljujem za korektnost in odlično sodelovanje. Sedaj pa se znova veselim nastopanja v polnem Zlatorogu in vzdušja, ki ga pripravijo Florijani.«

Tomaž Ocvirk o Vidu Poteku: »Zelo smo veseli in ponosni, da se takšen igralec kot je Vid, vrača v domači klub. Je v najboljših igralskih letih, veliko nam bo prinesel v sami obrambi, kjer bo gotovo pravi vodja. Številne izkušnje bo lahko prenašal na naša dva mlada, perspektivna krožna igralca. Verjamem, da bomo z njim, ki je poznan kot nepopustljiv borec, pridobili na izkušnjah, trdnosti v obrambi in zanesljivosti v igri.«

Vid Poteko je tako po Stefanu Žabiću, Domnu Novaku, Tobiasu Cvetku in Patriku Lebanu že peta okrepitev za naslednjo sezono.

Komentarji