Iz slovenske v hrvaško izbrano vrsto!

Otrok velenjskega Gorenje, Mario Šoštarič, je sporočil svojo odločitev o zaključitvi nastopov za slovenski grb. Odločil se je, da bo od sedaj naprej branil barve naših južnih sosedov. Na položaju desnega krila v naši reprezentanci igrajo še član Veszprema, Gašper Marguč in član Barcelone, Blaž Janc. Na tem igralnem mestu pri Hrvatih igrata Ivan Čupić (PPD Zagreb) in Filip Glavaš (Trimo Trebnje). 


Za Slovenijo je Mario zaigral na 36 tekmah in zadel 69 zadetkov. Na zadnje je to bilo 25. januarja 2020 na EP na Švedskem, ko so naši fantje na tekmi za bronasto kolajno izgubili proti reprezentanci Norveške. 

Hrvati so v zafnjem obdobju imeli nekaj težav na poziciji desnega krila zaradi poškodb. Pred kratkim se je zaradi poškodbe na zagrebški parket vrnil Ivan Čupić. A njegovo prvo veliko prvenstvo za kockasti rdeče-beli dres še ni znano. Od 11. do 29. januarja bo potekalo Svetovno prvenstvo na Poljskem in Švedskem. A da bi lahko zaigral za naše južne sosede, bi morala, od zadnjega nastopa za Slovenijo, preteči 3 leta. To pa se bo zgodilo ravno v sklepnih delih prvenstva. 

 

 

 

 

Komentarji