Vroča rokometna sreda

Rokometni obračuni se bodo za člane in članice ta teden začeli v sredo. Dogajalo se bo tako v ženski, kot v moški ligi. Na sredini tedna bosta tako (vsaj) dva spektakla. 


Ob 18.00 se bosta na prvi tekmi dneva pomerila Trimo Trebnje in Gorenje Velenje. Gre za prvo in tretjo ekipo 1. slovenske lige. Dolenci so brez točk ostali le na obračunu z Ribnico, Velenjčani pa so sezono odprli s porazom v Celju in remijem v Slovenj Gradcu. 

V 1.B ligi bosta zaostalo tekmo 8. kroga odigrala Herz Šmartno in RK Sevnica. 

V 1. ženski ligi se bodo znotraj zelene skupine pomerile igralke Kranja in Olimpije. Zanimivo bo tudi v Rdeči dvorani, ko bodo v Velenje prišle igralke Izole. 

Največ oči pa bo uprtih v tekmo Lige prvakov med Celjani in Pick Szegedom. V prejšnjem krogu so madžarski podprvaki gostili naše prvake in jih premagali z visoko razliko. A mi verjamemo, da bo v Zlatorogu druga pesem. Celjani so že dokazali, da znajo na domačem parketu odigrati proti najkakovostnejšim evropskim ekipam. Dodaten motivator bo tudi želja po maščevanju. A največja želja po zmagi zagotovo izhaja že po pridobitvi novih točk, saj Slovenci trenutno zasedajo 7. mesto najmočnejše evropske lige, v nadaljnji del pa odpotuje 6 od 8 ekip.

Komentarji