Celjani se iz Madžarske vračajo z visokim porazom

Rokometaši Celja Pivovarna Laško so v okviru 7. kroga gostovali na Madžarskem pri tamkajšnjem Pick Szegedu in zanesljivo izgubili z rezultatom 36-27. Celjani so trenutno na 7. mestu v skupini B, za Szegedom na 6. mestu pa zaostajajo 2 točki.


Celjani so tekmo bolje začeli in povedli z rezultatom 3-1. V prvi polovici prvega polčasa so bili Celjani boljši nasprotnik. V drugem delu prvega polčasa so se razigrali domačini in prišli do visoke prednosti kar sedmih zadetkov. Prvi polčas se je končal z rezultatom 18-12. Nerešljiva uganka za Celjane sta bila predvsem Bence Banhidi in Kent Robin Tonnesen.

V drugem delu so Madžari rutinirano držali visoko prednost pred Celjani. Njihova največja prednost je znašala 10 zadetkov, Celjani pa so se približali zgolj na 6 zadetkov zaostanka. Končna razlika je znašala 9 zadetkov(36-27).

V vrstah domačinov so bili izjemno razpoloženi Dean Bombač, Kent Robin Tonnesen, Bence Banhidi in Sebastian Frimmel. Bombač, Tonnesen in Frimmel so dosegli po 6 zadetkov, Banhidi enega več. Pri Celjanih so po 4 zadetke dosegli Mitja Janc, Patrik Martinović in Aleks Vlah, 5 zadetkov pa je dosegel Tilen Strmljan.

Celjani bodo tudi v prihodnjem krogu igrali proti Madžarom iz Szegeda. Gostili jih bodo v dvorani Zlatorog. Tekma bo 30.11 ob 18:45. Celjani bi si z zmago nad Madžari močno povečali možnosti za napredovanje.

FOTO: RK CPL

Komentarji