Izolani ugnali goste

V 9. krogu 1.b državne rokometne lige sta se pomerili ekipi RD Butan plin Izola in RD Alples Železniki. V prvem polčasu se je tehtnica najprej nagnila na stran domačih, v drugem polčasu pa na stran gostov. V drugi polovici so Izolani pokazali svoj pravi obraz in tekmo obrnili v svoj prid. 


Za prvi uspešen strel na gol je poskrbel v prvi minuti Anže Jeseničnik. V drugi minuti je izid izenačil Aleksandar Mirčevski. Izolani so se do 12. minute oddaljili že za 3 zadetke (6 – 3), vendar so gostje razliko odločno topili, v 16. minuti rezultat že izenačili (7 – 7) in dominirali naslednjih nekaj minut. Ponovno so se izkazali domači rokometaši in tako ob koncu prvega polčasa izid znova izenačili (13 – 13).

Domačini so tudi drugo polovico tekme pokazali dobro igro in diktirali tempo. Večino časa so vodstvo ohranjali s 4 zadetki naskoka. Vedno znova so rokometaši Železnikov poskušali znižati razliko, vendar niso bili uspešni. Za vsak zadetek so jim Izolani hitro vrnili in tako ohranjali ali celo povečali razliko. V 55. minuti je za varovance Marka Berceta sledila minuta odmora, ki so kasneje zaostanek znižali na 2 gola razlike (29 – 27). Tokrat so timeout izkoristili Izolani. V zaključnih dveh minutah so domači rokometaši nastreljali še dva gola, gostje pa enega. Zmaga je šla v roke domačinov s končnim rezultatom 31 – 29.

Največ golov so zadeli Matej Galina (12), Nejc Maček (10) in Domen Stopar (5).

FOTO: FB RD Butan plin Izola

 

Komentarji