Krčani poglobili krizo Mariborčanov

Rokometni klub Krško in Rokometni klub Maribor sta se v 10. krogu 1. NLB Lige pomerila v Krškem. Krčani so prišli do zanesljive zmage z rezultatom 25-20 in se po točkah izenačili prav z Mariborčani in Slovanom.


Tekmo so nekoliko bolje začeli Mariborčani, ki so v 9. minuti povedli z rezultatom 5-3 po zadetku Jerenca, ki je bil v začetku tekme izjemno razpoložen. Nato so se razigrali tudi domačini, ki so obrnili rezultat v svojo korist in tudi povedli. V 27. minuti so domačini povedli že s 4 zadetki razlike. Toliko je znašala tudi prednost po prvem polčasu, ki so ga domači dobili z rezultatom 14-10.

V začetku drugega polčasa so Krčani še povečali svojo prednost in povedli že za 7 zadetkov prednosti. Tako visoke razlike Mariborčanom do konca tekme ni uspelo ujeti. Najvišja prednost domačih je znašala kar 9 zadetkov. Mariborčani so na koncu razliko zmanjšali, toda domačini so se veselili zaslužene zmage.

Pri domačih je z 9 zadetki dominiral Marko Sintič, 4 zadetke pa je dodal Jure Švalj. Za Mariborčane je Filip Jerenec dosegel 7 zadetkov, posebaj razpoložen je bil v prvem polčasu. Teo Jezernik je dodal 4 zadetke.

Krčani bodo v naslednjem krogu gostovali pri Slovanu, Maribor pa bo gostil favorizirane Celjane.

FOTO: RK KRŠKO

Komentarji