Iz zelene do modre?

Mlade članske rokometašice Krima Mercatorja so z zmago na Vrhniki (30:26) uspešno zaključile prvi del 1. ženske rokometne lige. Na dvanajstih tekmah so skupaj zbrale 20 točk in se s štiri točkami naskoka pred najbližjimi zasledovalkami uvrstile v kvalifikacije za modro skupino. Že to soboto, 18. februarja, ob 16.00 se bodo v Stožicah prvič pomerile proti Izoli.


Mlade rokometašice, ki jih v tej sezoni vodita Olga Čečkova in Aljaž Pavlič, so se v zeleni skupini znašle odlično. Poleg najvišjega števila točk so Ljubljančanke ob povprečju 31 zadetkov na tekmo dosegle še največje skupno število zadetkov (372), na drugi strani pa jih prejele najmanj (311). Tik pred zaključkom prvega dela sezone je na vodilno mesto lestvice strelk stopila Nika Ocepek, ki je dosegla okroglih sto golov.

Nadaljevanje tekmovanja v 1. ženski rokometni ligi najprej prinaša kvalifikacije za uvrstitev v zgornji del lestvice. Ljubljančanke se bodo pomerile proti zadnjeuvrščeni ekipi modre skupine. To je ŽRK Trgo ABC Izola, ki je na 14 tekmah zbrala tri točke. Mlade tigrice si bodo v domačih Stožicah v soboto, 18. februarja, ob 16.00 skušale nabrati kar se da veliko prednost pred povratnim srečanjem, ki bo sledilo teden dni kasneje – v soboto, 25. februarja, ob 18.00.

Zmagovalec kvalifikacij v nadaljevanju dvakrat proti prvi ekipi Krima Mercatorja

Glavna nagrada za zmagovalke kvalifikacij je uvrstitev med osem najboljših ekip v državi, hkrati pa jih čaka še dvoboj proti vodilni ekipi državnega prvenstva. To je pričakovano postala prva ekipa Krima Mercatorja, ki ostaja še neporažena. 

 

FOTO: Uroš Pihner

Komentarji