Logatčanke do zmage nad Olimpijo

Na obračunu v ljubljanski Hali Tivoli so se zmage veselile gostje iz Logatca, ki redni del tekmovanja v zeleni skupini zaključujejo kot tretjeuvrščene s sedmimi zmagami, remijem in štirimi porazi. Olimpija je po 12 odigranih tekmah peta z zrcalnim izkupičkom. Ljubljančanke so si svojih devet točk pridelale s štirimi zmagami, remijem in sedmimi porazi.


Spremljali smo izenačeno tekmo od samega začetka. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu. V 15. minuti so gostje iz Logatca povedle za 4 zadetke, ko je zadela Gaja Potočnik. V zaključku polčasa se je razigrala tudi Jana Košir, ki je dosegla kar šest zadetkov v prvem delu. Zvezda Logatec je na odmor odšla s prednostjo 17:13. V zaključku tekme so imele več zbranosti in izkušenj igralke Logatca, ki so tekmo mirno pripeljale do konca in slavile z rezultatom 26:23.

Za ekipo Olimpije je 4 zadetke dosegla Špela Pugelj, po 3 pa Kaja Trifkovič, Tjaša Bukvič in Lana Kukovec Neumann. Za ekipo Logatčank je 9 zadetkov dosegla razpoložena Jana Košir, 6 jih je dodala Maja Košir.

Hana Veber Marton, rokometašica Olimpija:
“Današnjo tekmo smo odigrale brez trenerke, kar je bilo za nas veliko presenečenje. Nezbrana igra v obrambi in preveliko število zgrešenih strelov je rezultiralo z zmago gostujoče ekipe.”
 
Sara Potočnik, rokometašica Zvezde Logatca:
“Danes je bila za nas zadnja tekma v rednem delu prvenstva, v katero smo šli sproščeno, saj je nekaj igralk manjkalo. Ključna je bila obramba, ki je bila večino časa zelo dobra. V napadu moramo za prihodnje paziti na izgubljene žoge. Vesela sem za zmago v Tivoliju, ki je dobra popotnica za tekmi četrtfinala. Čestitam čisto vsaki punci.”
FOTO: RK Zvezda Logatec
Komentarji