Ižanci gladko do nove zmage, Grosuplje in Železniki brez zmagovalca

V 22. krogu 1.B lige sta bili na sporedu še dve tekmi. Rokometaši Železnikov so gostili Grosuplje. Ekipi sta se razšli brez zmagovalca. Na Igu je gostoval zadnje uvrščeni Črnomelj, ki ni imel pravih možnosti v boju za zmago. Ekipi Škofljice in Sevnice sta bili v tem krogu prosti.


RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK GROSUPLJE  27:27 (13:15)
Štremfelj 9, Tušek 7; Sivka 13, Zakotnik 5

Že od začetka smo spremljali izjemno izenačen obračun z kar nekaj menjavanja v vodstvu. Noben izmed ekip si ni uspela priigrati več kot enega zadetka prednosti. In tako je bilo vse do 24. minuti, ko so gostje povedli s tremi goli prednosti (9:12). Razumljivo je moral po minuti odmora seči domači strateg Agron Shefketi. In to je obrodilo sadove, saj so v 29. minuti rezultat izenačili na 13:13. Na odmor pa so s prednostjo dveh zadetkov (13:15) vseeno odšli gostje. V drugem polčasu smo spremljali zelo dinamično igro. Domačini so rezultat najprej izenačili na 16:16 nato so gostje znova povedli z dvema goloma prednosti. In tak scenarij smo videli kar nekajkrat. In tako je bilo vse do konca drugega polčasa. Na koncu se je tekma razumljivo razšla brez zmagovalca ob izidu 27:27.

ŠD MOKERC KIG : RK ČRNOMELJ  32:19 (19:7)
Stopar 8, Tanko 6; Medic 6, Muhič in Jovanović po 3

Ižanci so odločno vstopili v tekmo in v 10. minuti povedli s 6:1. Domači so prednost v nadaljevanju le še povečevali ter v 18. minuti povedli že za devet golov (12:3). Z visokim tempom so nadaljevali ter že v prvem polčasu povedli z dvomestno prednostjo. V 23. minuti je bil rezultat (14:4). Rokometaši Iga so na odmor odšli s prednostjo dvanajstih zadetkov (19:7) ter tako naredili velik korak do nove zmage. Igralci Mokerca so v drugem polčasu umirili tempo in mirno ohranjali visoko prednost. Rokometaši Črnomlja zaostanka niso več uspeli spustiti pod deset golov. Tako so se rokometaši iz obrobja Ljubljane veselili nove gladke zmage z rezultatom 32:19.

FOTO: ŠD Mokerc Kig

Komentarji