Krško in Krka vnovič suverena, nov spodrsljaj Izole

V 1.B ligi je bil na sporedu 22. krog, ki tokrat vsekakor ni razočaral. Vodilni ekipi, ki se še borita za naslov sta prišli do novih zmag, medtem, ko je tretje uvrščena Izola klonila in si s tem močno priprla vrata hitrem povratku med slovensko rokometno elito. Krčani so bili v gosteh boljši od Dolanov in so se po spodrsljaju Izole ne glede na razplet sezone že uvrstili v ligo NLB. Krka ima po zmagi nad Gorišnico res, da le tri točke prednosti pred Izolo, a ima odigrani dve tekmi manj. Izolani so kot že rečeno izgubili, boljša pa je bila ekipa Radovljice.


RK DOL TKI HRASTNIK : RK KRŠKO  30:38 (13:20)
Zupanc 8, Bogovič 7; Sintič 13, Novak 7

Po izenačenem uvodu v dvoboj so se po 10. minutah tekmah prebudili Krčani in si do 13. minute priigrali pet golov prednosti (4:9). Domači so zaostanek uspeli znižati na tri gole (8:11), a so nato znova udarili gostje in v 25. minuti povedli s šestimi zadetki prednosti (11:17). V samem zaključku prvega dela igre so igralci Krškega povedli že za osem golov (12:20), a so zadnji zadetke v prvih 30. minutah dosegli Dolani in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki sedmih golov (13:20). Na začetku drugega polčasa so gostitelji zaostanek znižali na pet golov (16:21) in moral je odreagirati gostujoči strateg Ale Kukavica. Njegovi varovanci so se vendarle prebudili in v 42. minuti znova povedli s sedmimi zadetki prednosti (19:26). Krčani so nadaljevali z visokim tempo ter v 48. minuti povedli že za devet golov (21:30). Tekma je bil tako odločena že dobrih deset minut pred zadnjim sodnikov žvižgom. Igralci Krškega so tekmo le še mirno pripeljali h koncu ter se veselili zmage z rezultatom 30:38.

RD MOŠKANJCI.GORIŠNICA : MRK KRKA  23.30 (7:12)
Hrupič 7, Šandor in Maroh po 3; Knavs 9, Vukić in Klemenčič po 4

Do 10. minute smo spremljali igro gol za gol, nato pa se je domačim pri rezultatu (4:4) ustavilo. To so seveda s pridom izkoristili Krkaši, ki so si do 17. minute priigrali prednosti treh golov (4:7). Strelski post domačih je trajal kar 9. minut, z uspešno izvedenim strelom iz sedmih metrov pa ga je nato prekinil Jan Maroh. Po vnovičnem spremljanju izenačene igre so gostje iz Novega mesta v 21. minuti povedli s štirimi goli prednosti 5:9.Do konca prvih 30. minut so prednost povečali še za dodaten gol ter tako na odmor odšli s prednostjo petih zadetkov (7:12). Izenačen obračun se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. V 43. minuti so Novomeščani prvič na tekmi povedli s šestimi goli razlike (14:20) in takoj je moral z minuto odmora odreagirat domači strateg Siniša Radujkovič. A to  ni ustavilo naleta gostov, ki so prednost višali in v 52. minuti povedli z devetim zadetki naskoka (17:26). Krkaši so le še mirno prijadrali do konca obračuna in se na koncu veselili zmage z rezultatom 23:30.

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RD BUTAN PLIN IZOLA  32:25 (15:12)
Debelak Ž. 10, Ferjan 6; Poberaj 10, Stopar 4

Gorenjci so bili že od samega začetka boljši nasprotnik in so v 10. minuti povedli z 6:1. Gostje so se nekoliko pobrali hitro znižali na tri gole (7:4) kaj več od tega pa jim ni uspelo. Sicer so čez celoten prvi polčas lovili rezultatski priključek, a so Radovljičani držali med štiri in pet zadetkov prednosti.  V zaključku polčasa pa so se gostje znova približali na tri gole zaostanka in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 15:12. Domači so hitro na začetku drugega polčasa znova ušli na pet zadetkov prednosti (17:12), ki jih niso izpustili iz rok. Po dobri polovici drugega dela igre so prvič na tekmi povedli s šestimi goli prednosti (24:18). Deseti minuti do konca srečanja so to prednost povišali še za dodaten zadetek (26:19) in zdelo se je, da bodo rokometaši Radovljice presenetili Izolane. In to se je na koncu tudi zgodilo. Najvišja prednost, ki so jo imeli gostitelji je znašala osem golov (30:22), na koncu pa so se veselili zmage z rezultatom 32:25.

 

FOTO: MRK Krka

Komentarji