Krimovke brez večjih težave do nove pokalne lovorike

Sklepno dejanje ženskega pokala Slovenije za sezono 2021/2022 je pripadlo rokometašicam ŽRK Z’Dežele in RK Krim Mercator. Celjanke lovijo svoj prvi pokalni naslov, medtem , ko najboljša ženska ekipa v Sloveniji lovi že sedemindvajseti pokalni naslov. Zagotovo Krimovke v tekmo vstopajo kot velike favoritinje.


Tekmo so bolje odprle Celjanke, ki so v 3. minuti povedli s 3:1. Igralke Krima so ekspresno ujele rezultatski priključek in izenačile na 3:3. po nekaj minutah igre gol za gol so po dobri polovice prvega dela igre Ljubljančanke povedle s tremi goli prednosti (8:11) in si počasi začele vtirati pot. V nadaljevanju so prednost se višale in v 22. minuti vodile že s petimi zadetki prednosti (9:14). Po minuti odmora je tako morala seči trenerka Celja, tudi bivša Krimova vratarka, Miša Marinček. A tudi s tem ji ni uspelo ustaviti naleta Tigric, ki so v 27. minuti povedle s sedmimi goli prednosti (10:17). Zadnji gol v prvem delu igre so dosegle Celjanke in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki šestih zadetkov (11:17).

Tudi drugi polčas so bolje odprle igralke Celja, ki so v 36. minuti zaostanek znižale na štiri gole (14:18) in tako je moral z minuto odmora odreagirati trener Krima, Nataliya Derepasko. Krimovke je to prebudile in hitro so povedle s prednostjo osmih golov (14:22). Rokometašice Z’Dežele niso več uspele ujeti ritma Ljubljančank, ki so v 46. minuti prvič na tekmi povedle z dvomestno prednostjo (16:26). Krimovke so do konca tekme le še mirno držale razliko ter na na koncu z zmago 21:33 veselile nove pokalne lovorike.

Pri Celjankah je bila s 6 goli strelsko najbolj razpoložena Jasmina Pišek, pri Krimovkah pa je z 10 zadetki izstopala Katarina Krpež Šlezak.

ŽRK Z’DEŽELE : RK KRIM MERCATOR  21:33 (11:17)
Pišek 6, Strnad 5; Krpež Šlezak 10, Gros 7

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji