Rokometašice Žalca do tretjega mesta v Pokalu Slovenije

Rokometašice Zelenih dolin Žalec so se danes na tekmi za 3. mesto Pokala Slovenije pomerile z ekipo ŽRK Ptuj in slavile z rezultatom 31-28 ter si tako na zaključnem turnirju priigrale 3. mesto.


V uvodu tekme so bile nekoliko bolj razpoložene igralke Žalca, ki so si hitro priigrale prednost 3 zadetkov. Nato so se nekoliko zbrale tudi igralke Ptuja in se približale na zadetek zaostanka. Nerešljiva uganka za ekipo Ptuja je bila Laura Cerovak, ki je zadevala kot po tekočem traku, na drugi strani pa je bila še bolj razpoložena Minea Kolenko. V zaključku polčasa so bolje zaigrale Ptujčanke in povedle z 14-12, prvi polčas pa dobile z rezultatom 15-13.

Vse do 45. minute drugega dela so Ptujčanke držale prednost 2 zadetkov, nato pa so pobudo spet prevzele igralke Žalca, ki so v 49. minuti po zadetku Laure Cerovak povedle z zadetkom prednosti. Vse do konca prednosti niso izpustile in igralke Žalca so slavile z rezultatom 31-28.

Najbolj razpoložena strelka za Žalec je bila Laura Cerovak, ki je dosegla 12 zadetkov. 6 zadetkov je dodala Tia Robida. Za ekipo Ptuja je kar 16 zadetkov dosegla Minea Kolenko.

FOTO: RK ZELENE DOLINE ŽALEC

Komentarji