Izenačen obračun med Mariborom in Krko dobili domačini

maribor_krka

Mariborski rokometaši so pred domačimi navijači pričakali nasprotnike Krke iz Novega mesta. Napet obračun se je končal z zmago domačinov z 26-25.


Tekma se za domačine ne bi mogla začeti slabše, že po minuti igre je trener Maribora zahteval minuto odmora, v 4. minuti pa so zaostajali že za tri gole (0-3). V naslednjih minutah so se Mariborčani pobrali in do 12. minute izid poravnali na 5. Domačini so nadaljevali s kakovostno igro in si v 19. minuti priigrali prednost treh zadetkov (9-6). Končnica prvega polčasa je pripadla gostom iz Novega mesta, ki so do odmora izid uspeli poravnati na 12-12.

Uvod v drugi polčas je pripadel gostom, ki so povedli z dvema goloma prednosti, Mariborčani pa so izid hitro izenačili. Skozi celoten drugi polčas smo spremljali zelo napeto igro, kjer so gostje skozi večji del držali prednost enega do dveh zadetkov. V zadnjih deset minut srečanja so domačini vstopili z golom zaostanka (21-22), do 53. minute pa izid obrnili v svoj prid (23-22). V končnici je pri domačinih blestel Nejc Planinšek, ki je s tremi zadetki med 53. in 58. minuto poskrbel, da je zmaga ostala doma. Mariborčani so slavili z rezultatom 26-25.

Pri domačinih je 9 zadetkov dosegel Teo Jezernik, v taboru gostov pa sta po 5 zadetkov dosegla Marko Majstorović in Uroš Knavs.

FOTO: Dajnko Photography

Komentarji