Izidor Budja: “Vse smo imeli na pladnju, a nam je ušlo iz rok”

Na Koroškem smo spremljali zanimiv obračun med RK Slovenj Gradec in RK Maribor Branik. Domačini so bolje odprli tekmo in hitro povedli s štirimi goli naskoka, a so Štajerci hitro ujeli priključek in v nadaljevanju tudi povedli. Gostje so bolje odigrali tudi zaključek prvega polčasa in na odmor odšli z golom prednosti (14:15). Tudi v drugi del obračuna so bolje vstopili Slovenjgradčani in si priigrali pet golov prednosti. A Mariborčani so se vnovič vrnili in dobrih 5. minut do konca približali na gol zaostanka. V zaključku pa niso izkoristili priložnosti za izenačenje. Zmage z rezultatom 26:23 so se tako razveselili gostitelji.


Nino Komar, rokometaš RK Slovenj Gradec:
“Tekmo smo na začetku res odprli kontrolirano, nato nam je malo padla osredotočenost in zato popustili. Med polčasom smo se zbrali, saj smo vedeli, koliko nam pomeni ta zmaga. Drugi polčas smo tako začeli “na polno”. Čestitke fantom, pokazali smo, da se lahko borimo in da lahko bijemo boj eden za drugega.”

Izidor Budja, rokometaš RK Maribor Branik:
“Vse smo imeli na pladnju, a nam je ušlo iz rok. Takšne priložnosti, kot smo jo imeli tokrat, so redke in vsakič, ko je ne izkoristimo, je ena manj. Glave gor in gremo naprej, v naslednjem krogu nas čaka Krka iz Novega mesta v domači dvorani.”

V naslednjem krogu, zadnjim pred premorom, rokometaši Slovenj Gradca gostujejo pri aktualnih prvakih in trenutno vodilni ekipi RK Celje Pivovarna Laško, Mariborčani pa bodo prvi del sezone zaključili na domačem parketu kjer bodo gostili novomeško Krko.

FOTO: Aljaž Sešel / RK Slovenj Gradec
Komentarji