Izjave pred tekmo z Iranom

Izjavi Zormana in Gabra pred tekmo z Iranom.


Uroš Zorman, selektor: “Na tekmi proti Irancem bo potrebno biti maksimalno osredotočen. Od prve sekunde dvoboja želimo zadeve postaviti na pravo mesto. Gre za telesno zelo močno reprezentanco, ki goji hitro igro. Proti Iranu bo potrebno biti zelo pazljiv, a glede na vse prikazano v prvem delu tekmovanja je naša osnovna naloga zmaga.”

Zaradi zdravstvenih težav Mačkovška in s tem povezanih določenih težav v slovenskem centralnem bloku, je Zorman na dvoboju proti Francozom naknadno poklical Gabra.

Matej Gaber, krožni napadalec: “V zadnjem času sem imel težave s tetivo. Nisem še stoodstotno pripravljen, glede na vse okoliščine pa nisem niti na trenutek pomislil, da ne bi prišel v Krakov in pomagal ekipi. Vesel sem, da sem tukaj, dal bom svoj maksimum. Moje soigralce je bilo lepo gledati v Katovicah, kjer so pokazali srčne in bojevite predstave. Če sem povsem iskren, o Irancih ne vem veliko. Danes imamo trening in sestanek, ki bo v celoti posvečen pripravi na našega prvega tekmeca. V tem kratkem času, ki ga imamo na voljo, se bomo skušali čim bolje pripraviti na iransko igro.”

Iranci so pod vodstvom Vujovića premagali Čile s 25:24 ter izgubili proti Črni gori z 31:34 in Španiji z 22:35. Črnogorec na klopi Irana je v preddverju hotela v Krakovu, kjer so nastanjene vse reprezentance, dejal, da ga čaka zelo čustven obračun, vlogo favorita pa je pripisal Slovencem.

Komentarji