Izjemen boj Celjank in Litijank

Danes je potekala četrtfinalna tekma modre skupine. Litijanke so v Športni dvorani Litija gostile rokometašice ŽRK Z’dežele. Ekipi sta bili zelo izenačeni. Po tem, ko so Litijanke z golom razlike dobile prvi polčas, so se v drugem  Celjanke prebile do vodstva in tako tudi nadaljevale boj. Kljub vmesnemu večjemu naskoku Celjank, so Litijanke prednost stopile, a zmaga je vseeno šla v roke gostujočih igralk.


Spremljali smo nadvse napeto srečanje. Prvi gol tekme je šele v 5. minuti igre zadela Jasmina Pišek. Od takrat naprej pa se je stanje na lestvici pomikalo počasi, saj sta bili ekipi nadvse izenačeni in s suvereno obrambo nista z lahkoto dopustili strela na gol. Vodstvo sta si ekipi izmenjevali, ob koncu prvega polčasa pa so Litijanke na odmor odšle z golom prednosti (9 : 8).

V nadaljevanju je Jasmnina Pišek zadela za ponovno izenačenje. Po neuspešnem napadu domačink so Celjanke z zadetkom Sanje Vrček povedle (9 : 10). Takrat so domače rokometašice na pobudo Boštjana Kogovška izkoristile minuto odmora. V nadaljevanju so gostujoče izvedle nov uspešen napad, a so domačinke hitro dale odgovor in se nasprotnic tesno držale dolgo časa. V končnicic pa so Celjanke kljub pojenjanju moči ohranile tempo in zvišale prednost na 4 gole (16 : 20). Litijanke so hitro stopile prednost na le še gol zaostanka, to pa je še dodatno povečalo napetost v ozračju. V zadnji minuti je rezultat znašal (19 : 20). S takšnim izido pa se je obračun tudi končal.

Najboljše strelke so bile Sara Vrček (7), Erin Novak (6) in Blažka Hauptman (5).

 

Komentarji