Krimovke še v drugo nadigrale Izolanke

V Izoli smo spremljali še drugi obračun četrtfinala modre skupine med tamkajšnjimi Izolankami ter branilkami naslova rokometašicami Krima. Slednje so si že na prvi tekmi v domači dvorani priigrale neulovljivo prednost. In tudi na nocojšnji tekmi ni bilo nič drugače. Ljubljančanke so že v prvem polčasu stvari postavile na svoje mesto ter na odmor odšle z razliko šestnajstih golov (4:20). V drugih 30. minutah so delo le še dokončale, se razveselile zmage z rezultatom 16:37 in se tako s skupnim izidom 33:84 uvrstile v polfinale.


Tekmo so z zadetkom Laure Cerovak povedle domačinke, a to je bilo tudi edino vodstvo Izolank na tekmi. Kot smo pričakovali so v nadaljevanju pobudo na igrišču prevzele Krimovke. Po delnem izidu 0:5 so prišle do štirih golov prednosti (1:5). Aktualne slovenske državne prvakinje so znova igrale svojo tekmo. Poigravale so se z nasprotnicami in že v 19. minuti povedel z dvomestno prednostjo (4:14). Odgovor o tem katera ekipa bo napredovala v polfinale modre skupine smo sicer dobili že na prvem srečanju, ko so Tigrice slavile s kar tridesetimi goli razlike (47:17). Rokometašice Krima so do odmora dosegle še šest zadetkov ter že na odmor odšle s šestnajstimi zadetki prednosti (4:20).

Gostje so v drugem polčasu delo nadaljevale. V 38. minuti so po zadetku Maje Svetik, prvič povedle z dvajsetimi goli naskoka (6:26). Krimovke so nato popustile in le še mirno nadzorovale tekmo. Prednosti vse do zadnjih minut niso več povišale, Izolankam pa zaostanka ni uspelo zmanjšati. Tigrice so se na koncu razveselile zmage z enaindvajsetimi zadetki prednosti (16:37) in se tako pričakovano brez večjih težav uvrstile v polfinale.

TRGO ABC IZOLA : KRIM MERCATOR  16:37 (4:20)
Berzelak 5, Cerovak 4; Ngombele 10, Marković 8
Arenhart 12 obramb (50%), Risović 8 obramb (67%) (obe Krim)

FOTO: Uroš Pihner / RK Krim Mercator

Komentarji