Logatčanke z izjemno končnico do zmage v četrtfinalu

Na četrtfinalni tekmi  v zeleni skupini so tokrat rokometašice ŠDRŠ Vrhnika gostile rokometno ekipo RK Zvezda Logatec. Spremljali smo zelo zanimivo dogajanje. Prvi polčas je bilo vodstvo najprej na eni strani in kasneje na drugi. Kasneje so gostujoče igralke  znova povedle in polčas dobile z razliko dveh golov (15 : 17). Tudi drugi del so bolje nakazale Logatčanke, a so jih Vrhničanke ujele in za kratek čas povedle. Tega gostujoče rokometašice niso dovolile za dolgo in stvar vzele v svoje roke, ko so v končnici pojačale tempo in suvereno zmagale.


V prvem delu sta si ekipi izmenjevali vodstvo, polčas pa so dobile gostujoče rokometašice (15:17).Tudi v drugem delu so bolje pričele Logatčanke, a so jih do 40. minute domačinke dohitele (21:21) in skušale dominirati. Ni jim uspelo, saj so vsako vodstvno nasprotnice stopile in rezultat znova izenačile. Nato so Logatčanke v nadaljevanju prevzele pobudo in se pričele oddaljevati. Z dobro igro in odličnimi streli so v zaključnih minutah tekme povečale svoje vodstvo in tekmo končale z največjim vodstvom današnjega srečanja (31:37).

Za RK Zvezda Logatec so bile najboljše strelke Sara Stojanović Železnik z 9 goli, Jana Košir z 8 goli in Maja Košir z 7 goli. Medtem sta se pri domačinkah izkazali Hana Gabrovšek z 9 goli in Klavdija Leben z 7 goli.

FOTO: Uroš Pihner

Komentarji