Izjemna končnica Celjanom prinesla zmago v Ligi prvakov

Rokometaši Celja so v 9. krogu lige prvakov v Zlatorogu gostili norveški Elverum. Napet obračun se je zaključil z rezultatom 29-26.


Domačini so z dvema zadetkoma Marguča odlično otvorili obračun, toda gostje so se hitro pobrali in do 10. minute izid obrnili v svoj prid (4-5). V nadaljevanju smo spremljali zeli izenačen obračun, moštvi sta si izmenjevali zadetek za zadetek. Končnica polčasa je pripadla Celjanom, ki so s štirimi zaporednimi zadetki prevzeli vodstvo in na odmor odšli s prednostjo dveh golov (15-13).

Drugi polčas so z zadetkom začeli domačini, naslednje minute pa so pripadle gostom, ki so v 36. minuti izid poravnali na 17. Naslednje minute smo ponovno spremljali po zadetek na eni in drugi strani, med 40. in 44. minuto pa so gostje dosegli štiri zaporedne gole in pobegnili na tri zadetke prednosti (19-22). Celjani so do 50. minute zaostanek uspeli znižati na -2, v zadnjih desetih minutah pa na krilih navijačev pokazali izjemen rokomet, ki jim je prinesel šest zaporednih zadetkov in zmago z rezultatom 29-26.

Pri Celjanih je 11 zadetkov dosegel Aleks Vlah, pri gostih pa je bil s 6 goli najuspešnejši Daniel Blomgren.

Komentarji