Ribnica do pomembne zmage na zelo izenačenem dvoboju

V Ribnici so v okviru 11. kroga Lige NLB Ribničani gostili Slovenj Gradec. Položaj ekip na tabeli je napovedoval izenačen dvoboj vse do zadnje sekunde, do česar je tudi prišlo. Na koncu so bili uspešnejši Ribničani.


RD Riko Ribnica : RK Slovenj Gradec 33:32 (18:16)
Hrastnik 8, Laljek 7; Štrumpfl 8, Cvetko in Yankovskyy 7

Uvod tekme je na krilih Roka Cvetka pripadel Korošcem. V 5. minuti so nato prvič na tekmi povedli tudi domačini (4:3). Sledil je zelo izenačen boj. Po 15 minutah igre je ekipi ločil zgolj zadetek (9:8).

Po nekaj manj učinkovitih minutah za Ribnico je voz nato povlekel Gašper Hrastnik. Ribničani so po manjšem zaostanku znova povedli (14:13). Mark Klarič je z obrambami v zaključku prvega dela poskrbel, da so domači na odmor odšli z 2 zadetkoma prednosti (18:16).

V 37. minuti sta bili ekipi poravnani na 20:20. Nasprotnika sta se izmenjavala v vodstvu, toda nobeno moštvo ni uspelo napraviti kakšne večje razlike. Zaključek tekme so zaznamovale številne izključitve. Ribničani so v zadnjih 5 minut srečanja vstopili z 2 goloma prednosti (30:28).

V sami končnici tekme se je razbranil vratar Gašper Dobaj in Korošci so izenačili na 30:30. Minuto do konca srečanja so domači znova povedli za 2 zadetka, kar je zadostovalo za končno zmago Ribnice z izidom 33:32.

Foto: RK Slovenj Gradec/Facebook

Komentarji