Izjemno presenečenje! Izolska tramontana odpihnila Gorenje

Pred tekmo se je zdelo, da je favorit med Gorenjem in Izolo jasen in da bomo spremljali enosmerni promet. Izkazalo pa se je, da je žoga okrogla in da lahko tudi Izolani presenetijo vsakogar. 


V prvem polčasu so gostje iz Izole kar “leteli” po igrišču. Izgledalo je, kot da Gorenje zaseda zadnje mesto na lestvici, Izola pa se bori za najvišja mesta. V 14. minuti so gostje iz obalnega kraja že vodili za (4:8), a se pri tem niso ustavili. Velenjčani so delovali precej zmedeno, kot da jih je pobuda Izole tako presenetila, da niso mogli priti do sape. Do konca polčasa so Izolani prednost še povišali in na odmor odšli z visokimi 5 zadetki naskoka (10:15).

Prednost 5 zadetkov so Izolani držali vse do 43. minute, ko so Velenjčani uspeli znižati zaostanek na 16:18. Gostje so nato spet stopili na plin in se od domačinov odd:aljili. V zadnjih 5 minutah srečanja so ponovno sledile – ali pa se nadaljevale – črne minute domačinov, ki so v tem času zadeli zgolj enkrat. Izola je to izkoristila in zmagala z 28:25.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: RK GORENJE VELENJE

Komentarji