Krimovke evropsko sezono sklenile z zmago

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je bilo danes sklepno dejanje 25. zaporedne sezone v najmočnejšemu rokometnemu klubskemu tekmovanju, Delo EHF Ligi prvakinj. Na Kodeljevem so Tigrice glavni del tega tekmovanja sklenile z dvobojem proti črnogorski Budućnosti. Zaradi novih informacij in navodil s strani odgovornih institucij pa so bile Krimovke primorane zadnjo evropsko tekmo letošnje sezone odigrati v prazni dvorani.


Tekmo so z golom Ramusovičeve dobro otvorile gostujoče rokometašice, ki povedle in vodstvo zadržale do četrte minute. Borbene Krimovke so v 4. minuti prišle do vodstva, nato pa smo spremljali izenačeno igro obeh ekip. V 11. minuti je Budučnost znova ujelo krimovke in povedlo (6:7), a so se Krimovke kmalu vrnile in povedle z (10:9). Domačinke do konca polčasa vodstva niso izpustile iz rok in prvi polčas dobile z 14:13).

V drugi polčas so domačinke krenile suvereno, z veliko željo po zmagi. Že na začetku drugega dela so povedle za +2 in v 35. minuti z golom Snopove dosegle do tedaj najvišjo prednost na tekmi (18:15).  Dobra igra v obrambi se je stopnjevala v učinkovit napad in Krimovke so še v naslednjih minutah zadrževale svojo prednost.

Slovenske državne prvakinje so zaigrale bistveno bolje kot v prvem polčasu in kljub praznim tribunam v drugem polčasu nadigrale gostujoče rokometašice. V 55. minuti je prednost Krimovk znašala že 8 zadetkov in jasno je bilo, da bodo domačinke zadnjo tekmo elitne Lige prvakinj v letošnji sezoni dobile z visoko razliko.

Krimovke se tako z zmago nad Budučnostjo poslavljajo iz Lige prvakinj, kjer so v drugem delu v skupini 2 osvojile peto mesto.

6. KOLO GLAVNEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA II
Sobota, 7. marec 2020, ob 19.00, Dvorana Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : BUDUĆNOST (Črna gora) 29:23 (14:13)

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji