Izjemno! Slovenci v finalu EP!

 Naši mladi upi so danes odigrali polfinalno tekmo proti Portugalcem, ki so se na tem turnirju pokazali v zelo dobri luči. Naše fantje so bili zopet deležni izjemne podpore s tribun. Slovenci so zaigrali odlično v obrambi kar dokazuje podatek o tem, da so v drugem polčasu prejeli le 10 golov. Na koncu so slovenski rokometaši zasluženo zmagali in se veselijo uvrstitve v FINALE!


Začetek tekme je bil povsem  izenačen. V 9. minuti pa so Slovenci popustili in Portugal  ci so z nekaj lahkimi zadetki prišli do vodstva s tremi goli (3 : 6). Sledila je reakcija slovenske klopi, selektor Saša Prapotnik je zahteval svojo prvo minuto odmora. Naši reprezentantje so imeli veliko težav v obrambi in Portugalci so prihajali do lahkih zadetkov. Vratarja Dobaja je v 15. minuti zamenjal Ferjan, ki je prinesel dodatno energijo na igrišče. V naslednjih minutah pa so Slovenci zaigrali bolj odločno v obrambi in rezultat izenačili (9 : 9). Z nekaj odličnimi obrambami Ferjana in hitrih zadetkov iz protinapada so Slovenci v 19.  minuti prišli do vodstva (12 : 10). Portugalci so zaigrali brez pravih idej v napadu, v 25. minuti pa so Slovenci ponovno grešili v napadu in nasprotnik je prišel do lahkih zadetkov. Polčas se je končal z rezultatom 14 : 15 v korist Portugalske.

Drugi del tekme so na krilih izjemnega Ferjana začeli Slovenci. Že takoj na začetku tekme so Slovenci uspeli izenačiti (15 : 15), nato pa so že kmalu prišli do vodstva treh golov 21 : 18. Ob izjemno razpoleženemu Marku Ferjanu, ki je zbral 14 obram so Slovenci v 42. minuti prišli do prednosti 4 golov 22 : 18. Ob kvalitetni obrambi naših rokometašev so Slovenci do konca srečanja tekmo nadzorovali in na koncu zasluženo zmagali z 27 : 25. Za najboljšega igralca je bil proglašen Mark Ferjan, najboljši strelec slovenske izbrane vrste je bil Domen Novak z 6 zadetki.

Slovenci so se z zmago proti Portugalcem uvrstili v finale, ki bo na sporedu v nedeljo ob 17.30. Tekma za tretje mesto pa bo ob 15.00.

EVROPSKO PRVENSTVO U20, SLOVENIJA

PORTUGALSKA : SLOVENIJA 25 : 27 (15 : 14)

FOTO: Žiga Rebevšek

Komentarji