Saša Prapotnik: “V Sloveniji ni nihče favorit proti nam!”

Včeraj je mladinska reprezentanca na domačem evropskem prvenstvu dosegla izjemno zmago, ki jih je pripeljala v finale! Portugalce so premagali s 27:25. V slovenskem taboru so odločeni, da se finala igrajo zato, da se jih zmaga!


Kljub temu, da so Slovenci domačini ni da jih najverjetneje čaka podpora polne dvorane Zlatorog, selektor Saša Prapotnik umirja žogico, če se izrazimo v teniškem žargonu: “Čestitam fantom za vso borbo, ki so jo že pokazali, seveda pa nas v nedeljo čaka še finale.”

V Sloveniji nihče ni favorit proti nam, vendar pa so možnosti za zmago izenačene. Kljub temu se bomo potrudili, da zmaga ostane doma.

Mark Ferjan, ki je bil v polfinalu izbran za najboljšega igralca tekme, zbral je 14 obramb, prav uživa na igrišču ob tako glasni podpori, kar mu tudi pomaga pri motivaciji: “Za takšne tekme treniraš celo življenje. Da prideš v Celje, v dvorano Zlatoroga, ki v Sloveniji velja kot rokometna institucija in premagaš Portugalsko, ki je pred prvenstvom veljala za neznanko. Na srečanju sigurno ni bilo lahko, vendar so nam bili v veliko pomoč slovenski navijači.”

Trenerski štab nas je dobro pripravil, mi pa smo zastavljen načrt izpeljali,” je še dodal Ferjan.

Finale jih čaka jutri, v nedeljo, ob 17.30. JUTRI VSE POTI VODIJO V ZLATOROG!

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji