Slovenci si želijo polnega Zlatoroga in zlate medalje!

Pred slovenskimi mladinci je največja tekma doslej – finale evropskega prvenstva, ki se bo začel v nedeljo ob 17.30 v dvorani Zlatorog. Proti Francozom bodo lovili prvo zlato medaljo v zgodovini.


Za našo izbrano vrsto je skoraj mesec dni priprav in težkih tekem na turnirju v Celju, na katerem so doslej zbrali pet zmag (proti Norveški, Izraelu, Srbiji, Islandiji in Portugalski) ter poraz proti Nemčiji, ki bo igrala za tretje mesto. Slovenija bo v svojem drugem finalu na mladinskih prvenstvih, leta 2002 je bila generacija 1982 na Poljskem druga, lovila prvi naslov evropskega prvaka.

Izbranci Saše Prapotnika, za katerega je to tretji finale na velikih turnirjih (enkrat je z ekipo slavil naslov prvaka olimpijskih iger mladih, enkrat pa drugo mesto), se bodo pomerili proti Francozom, evropskim in svetovnim prvakom s to generacijo z zadnjih dveh prvenstev, ki so na tem turnirju premagali Dansko, Madžarsko, Španijo, Hrvaško in Nemčijo, v prvem kolu pa izgubili proti Portugalcem. Ekipi sta se nazadnje pomerili na EP kadetov pred dvema letoma na Hrvaškem, na katerem je bila Francija boljša z 39:33. Najboljši strelci Slovenije so bili Grega Ocvirk s sedmimi ter Domen Makuc in Tim Rozman s po štirimi.

Slovenija se še naprej ponaša z najboljšo obrambo prvenstva, saj je prejela 138 zadetkov, oziroma 23 na tekmo, Francozi pa imajo enega najboljših napadov, saj v povprečju dosegajo 32,2 gola na dvoboj. 

Organizatorji pričakujejo odlično vzdušje v Zlatorogu, saj za tekmo vlada izjemno zanimanje. Vstopnice si je možno zagotoviti na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte, bencinskih servisih OMV ali na blagajni dvorane. Kupcem priporočamo, da si v izogib gneči vstopnice zagotovijo na bencinskih servisih OMV.

Saša Prapotnik, selektor Slovenije: “Francozi so zelo kompaktna ekipa, ki je osvojila naslova evropskega in svetovnega prvaka, ampak glede na vse analize, ki smo jih naredili, smo ugotovili, da so premagljivi. Še posebej to velja v dvorani Zlatorog, za katero upam, da bo na finalu polna in, da bodo navijači znova ustvarili peklensko vzdušje. Paziti je potrebno na njihove strele z devetih metrov, podaje na krožne napadalce ter tranzicijo, v napadu pa igrati strpno. Težko bomo zabili gol preko njih, a si lahko z dovolj gibanja zagotovimo strele s krila ali krožnega napadalca.”

V Zlatorogu se zares obeta izjemna podpora iz tribun, saj bo poleg Florijanov, ki navijajo že skozi vso prvenstvo, v Celje prišlo tudi čez 300 Ormožanov, ki našim fantom sporočajo naslednje: NAPRED PLAVI! SLOVENIJA, ORMOŽANI SMO Z VAMI! Pa ne le Ormožani … Fantje, danes je z vami CELOTNA SLOVENIJA.

SE VIDIMO OB 17.30 V ZLATOROGU! 

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji