Slovenija je prvak Evrope!

Po polfinalni zmagi nad Portugalci je slovenske mladince v finalu čakala Francija, ki je na polfinalni tekmi ugnala Nemce. V peklenskem vzdušju v dvorani Zlatorog smo lahko spremjali finale s pravim pomenom besede. Ob slabšem začetku naših so na koncu tekme pokazali pravi obraz in se veselijo naslova evropskih prvakov.


Slovenski rokometaši so tekmo odprli z nekaj nervoze. Francozom so dovoljevali preveč odprtih metov iz devetih metrov. Francozi so v 4. minuti povedli z dvema goloma (1 : 3) in videli smo lahko, da Slovence čaka zelo težko delo za zmago. V 8. minuti je tokrat manj razpoloženega vratarja Gašperja Dobaja zamenjal Ljubljančan Mark Ferjan, ki je že takoj ob vstopu v igro zabeležil dve obrambi. Naši so imeli veliko težav v napadu, v 7. minuti so zaostajali že za 4 gole.

Selektor Saša Prapotnik je že v 7. minuti moral vzeti svojo prvo minuto odmora. Po time-outu so se Slovenci zbrali in v 18. minuti rezultat izenačili (9 : 9). Francoski rokometaši niso zadeli vse od 14. minute. Do konca polčasa smo lahko videli izenačeno igro. izstopal je Gregor Ocvirk, ki je v prvem polčasu zadel kar sedemkrat. Polčas se je končal z 15 : 16 v korist Francije.

Drugi polčas pa so Slovenci začeli povsem v drugačnem ritmu. Že takoj na začetku so ujeli Francoze in v 33. minuti povedli z dvema goloma. V naslednjih nekaj minutah sta obe ekipi storili veliko napak v napadu. V 40. minuti so Francozi uspeli izenačiti in spet smo spremljali igro gol za gol. Slovenci so v naslednjih petih minutah igrali nezbrano v napadu in v 47. minuti zaostajali že za tri gole.

Na koncu so mladi Slovenci zbrali zadnje atome moči in v 56. minuti z golom Kosija znova prišli do vodstva (30 : 28). V 58. je vratar Dobaj obranil strel iz devetih metrov in Francozi so počasi začeli izgubljati upanje v zmago. Slovenci so na koncu tekmo zmagali z 31 : 30 in se tako veselijo prvega mesta v Evropi!

Igralec tekme je bil Gregor Ocvirk

EVROPSKO PRVENSTVO U20, SLOVENIJA

FRANCIJA : SLOVENIJA 30 : 31 16 : 15

Pripravil: Žiga Rebevšek

Komentarji