Veselje v taboru Celjanov in Ljubljančank

EHF je po sestanku ocenjevalne skupine potrdil 16 moških in 16 ženskih ekip, ki bodo sodelovala v prihajajoči sezoni Lige prvakov. Po letu dni premora se rokometni klub Celje Pivovarna Laško vrača med elito najboljših evropskih klubov, kjer bo nastopal še sedemindvajsetič v svoji zgodovini. V ženski konkurenci je prav tako eno izmed dodatnih mest pripadlo rokometnemu klubu Krim Mercator.


 

Gregor Planteu, predsednik kluba Celja Pivovarne Laško:

Potrdila se je pravilnost odločitve, da se prijavimo za nastop v najvišjem evropskem tekmovanju. Tam nas po današnji odločitvi vidi tudi Evropska rokometna zveza in del elite bomo še sedemindvajsetič, s čimer smo v tem pogledu ena izmed najbolj trajnih znamk lige prvakov. To je seveda odgovornost in privilegij, ki ga moramo negovati. Zavedamo se, da bo tako tekmovalno, kot tudi organizacijsko veliko izzivov, a vsi smo si bili enotni, da si tega želimo, prepričani smo tudi, da si slovenski rokomet to mesto zasluži. Verjamemo, da z dobrimi nastopi vseh slovenskih ekip znova pridemo tudi do neposrednega mesta v tem tekmovanju. Že sedaj je jasno, da bodo v Zlatorogu gostovali ugledni tekmeci in verjamem, da smo vsi skupaj željni rokometa na najvišjem nivoju ter da bo ekipa lahko računala na številčno podporo navijačev, katerim obljubljamo, da se bomo potrudili, da se bodo v hramu slovenskega rokometa odlično počutili.”

Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško:

”Vsekakor smo vsi v klubu veseli, da smo dobili povabilo v ligo prvakov. To je nagrada za lansko sezono in klub kot je naš, si zasluži igrati v tem tekmovanju. Veselimo se polnega Zlatoroga, evforije in ostalih stvari. Igrali bomo proti zelo močnim ekipam, tega se zavedamo, a dali bomo vse od sebe ter se vsakemu postavili po robu. Po vsaki tekmi moramo imeti dvignjene glave in vedeti, da smo dali vse. Za to ekipo bo to velika preizkušnja, mladi smo, nekateri bodo to tekmovanje okusili prvič, a prepričan sem, da bodo vsi dali vse od sebe. Igranje lige prvakov je čast, nagrada, bomo pa morali biti seveda zelo pozorni na državno prvenstvo, ki je imperativ. Še enkrat, veselimo se, komaj čakamo žreb, da vidimo kdo pride v Zlatorog, kjer sem prepričan, da bomo imeli močno podporo vseh ljubiteljev slovenskega rokometa, ko upam, da bo Zlatorog znova poln, kot je bil pred leti.”

V moški in ženski konkurenci je 9 ekip že imelo zagotovljeno mesto, sedem mest pa je bilo dodatno podeljenih. Dejavniki, ki so vplivali na končno odločitev so bili prizorišče, TV, pretekli rezultati v EHF tekmovanjih, management in digitalizacija kluba.


Dodatno izbrane moške ekipe – EHF Liga prvakov:
 • HC PPD Zagreb (HRV)
 • Aalborg Håndbold (DAN)
 • HBC Nantes (FRA)
 • Telekom Veszprém HC (MAD)
 • Elverum rokomet (NOR)
 • Orlen Wisla Plock (POL)
 • RK Celje Pivovarna Laško (SLO)

Zgoraj omenjene ekipe se bodo pridružile naslednjim ekipam: GOG (DAN), Barça (ŠPA), Paris Saint-Germain Handball (FRA), SC Magdeburg, THW Kiel (oba NEM), Pick Szeged (MAD), Lomza Vive Kielce (POL), FC Porto (POR), CS Dinamo Bucuresti (ROM). Izpadle so naslednje ekipe: Fraikin BM. Granollers (oba ŠPA), Sporting CP (POR), CS Minaur Baia Mare (ROM), Kadetten Schaffhausen (ŠVI), Ystads IF HF (ŠVE).


Dodatno izbrane ženske ekipe – EHF Liga prvakov:

 • DHK Banik Most (ČEŠ)
 • Brest Bretagne rokomet (FRA)
 • FTC Rail-Cargo Hungaria (MAD)
 • Storhamar Handball Elite (NOR)
 • CSM Bucuresti (ROM)
 • RK Krim Mercator (SLO)
 • Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)

Zgoraj omenjene ekipe se bodo pridružile naslednjim ekipam: RK Lokomotiva Zagreb (HRV), Odense Håndbold, Team Esbjerg (obe DAN), Metz Handball (FRA), SG BBM Bietigheim (NEM), Györi Audi ETO KC (MAD), Buducnost BEMAX (MNE), Vipers Kristiansand (NOR), CS Rapid Bucuresti (ROM). Izpadla je naslednja ekipa: Borussia Dortmund (NEM).

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji