Slovenski rokometaši poraženi na uvodni tekmi sredozemskih iger

Pomlajena zasedba Uroša Zormana je danes otvorila Sredozemske igre v Oranu. Tekma bi se morala začeti že ob 11:00, a je bila prestavljena na 15. uro. Prvi tekmec Slovencev je bila Srbija, ki je bila še tretjič zapored v kratkem času boljša od Slovenije. Končni rezultat je bil 31-27 v korist Srbije.


Slovenija in Srbija sta tekmo sicer začeli šele 10 minut po 15. uri, saj sta zamudila tudi sodnika. Začetek obračuna je bil izenačen, v drugem delu prvega polčasa pa so pobudo prevzeli Srbi, ki so v 19. minuti povedli že s 5. zadetki prednosti. Slovenci so nato strnili svoje vrste in zaigrali bolje. V 30. minuti so rezultat izenačili po zadetku Uroša Miličevića.

Srbi so izjemno otvorili drugi polčas in Slovencem pobegnili na 8 zadetkov prednosti. Naši rokometaši so se sicer približali na dva zadetka zaostanka, kaj več pa jim ni uspelo. Končni rezultat tekme je bil 31-27 za Srbijo. V vrstah Slovenije je 6 zadetkov dosegel Urban Pipp, pet jih je dodal Staš Slatinek Jovičić. Miloš Grozdarić je za Srbijo dosegel 8 zadetkov, sedem pa jih je dodal Milan Milić.

FOTO: RZS

 

Komentarji