Izkušene Francozinje premočne za Slovenke

Na drugi tekmi evropskega prvenstva so se Slovenke pomerile z gostiteljicami iz Francije. Zagotovo so bile favoritinje pred tekmo Francozinje, ki so imele prednost domačega igrišča. Začetek tekme se ni odvijal po željah slovenskih rokometašic, saj so svoj prvi gol dosegle šele v 13. minuti. Francozinje so pokazale zakaj se jih uvršča v vrh evropskega rokometa in tekmo zasluženo dobile.


Uvod tekme je pripadel izjemno razpoloženim francoskim rokometašicam. Slovenke so v napadu igrale brez pravih idej. V 8. minuti je pri rezultatu 4 : 0 Bregar z minuto odmora skušal prekiniti negativen niz Slovenk, a zgodilo se je prav nasprotno. Naše rokometašice so uspele zadeti šele v 13. minuti, ko je za 5 : 1 zadela Ferfolja. Slovenke so v naslednjih minutah sicer prihajale do strela, a je svoje dodala tudi francoska vratarka Leynaudova. Francozinje so povsem razbile slovensko obrambo in prvi polčas dobile s 17 : 8.

Drugi polčas se je odvijal brez pravih presenečenj. Francozinje so nadaljevale s svojo hitro in čvrsto igro. Preveč je bilo napak in zgrešenih strelov, kar so domačinke pridno izkoriščale. Naše rokometašice so z nekaj atraktivnimi potezami spravile dvorano na noge, vendar je za večji preobrat zmanjkalo moči in idej.

Obrambe Vojnovičeve premalo za preobrat
Branko Zec je v drugem polčasu zamenjala mlada in obetavna Maja Vojnovič, ki je obranila veliko “zicerjev”, a to na žalost ni bilo dovolj za preobrat proti izjemnim francoskim rokometašicam. Vojnovičeva je zbrala 8 obramb, najboljša strelka naših pa je bila Ana Gros, ki je zadela 5-krat.

Naše rokometašice v torek čaka še zadnja tekma prvega dela prvenstva proti Rusiji. Tekma bo na sporedu ob 18.00 na neposrednem prenosu na TV SLO 2.

EP V ROKOMETU ZA ŽENSKE, 2. KROG

Skupina B, 15.00, Nancy
SLOVENIJA: FRANCIJA 21 : 30 (8 : 17)

FOTO: EHF Euro Facebook

Komentarji