Senzacionalno: Celjani do točke proti velikemu Nantesu!

Celjski rokometaši so v 10. krogu EHF VELUX lige prvakov gostili lanskoletnega udeleženca final 4 turnirja najboljših ekip v Evropi Nantes. V prvem polčasu je ekipa Nantesa ob veliko napakah Celjanov delovala bolje, v drugem polčasu pa so domačini pripravili preobrat in trdnjava Zlatorog po 4 domačih tekmah v ligi prvakov ostaja neporažena!


Že v prvem polčasu razpoložena vratarja obeh ekip
Težko pričakovano tekmo 10. kroga lige prvakov sta obe ekipi začeli zelo napadalno. Celjani so v uvodnih minutah dosegli veliko golov iz hitrega protinapada, ki bi lahko bil ključnega pomena za nocojšnjo zmago v Celju. Goli so v prvem polčasu padali kot po tekočem traku. Obe ekipi pa sta imeli dobro razpoložena vratarja. Klemen Ferlin je v prvem polčasu zbral 8 obramb, gostujoči vratar Dumoulin pa 9. Celjski rokometaši so v 10. minuti prišli do prvega vodstva na tekmi, ko je za 6 : 5 zadel Branko Vujović.

Do 19. minute sta bili ekipi povsem izenačeni, nato pa je sledil padec Celjanov. Po dveh zaporednih zapravljenih napadov domačih je timeout zahteval domači trener Tomaž Ocvirk. Po kratkem premoru pa se strasti niso pomirile. Nantes je v 24. minuti izkoristil 3 zaporedne napake Celjanov in povedel s 10 : 14. Nantes je prvi polčas dobil s 15 : 19.

Celjani do preobrata v drugem polčasu
Že na začetku drugega polčasa je bilo videti, da se Celjani ne bodo predali. Še vedno je v gostujočih vratih blestel Cyril Dumoulin. V 39. minuti so Celjani zaostajali že za +7 (18 : 25) in reagiral je celjski strateg Ocvirk. Po premoru so domačini pričeli na lov na izenačenje.

V celjskih vratih je zopet z neverjetnimi obrambami navduševal vratar Klemen Ferlin. V trenutkih, ko je kazalo na zanesljivo zmago gostov je s svojimi obrambami navduševal prav Ferlin. Gostje so svoj zadnji zadetek zadeli v 47. minuti (24 : 29). Od tedaj so na plin stopili Celjani, ki so se z izjemno serijo zadetkov povsem približali nasprotniku. Celjani so pet minut lovili zadetek za izenačenje in ga v zadnjih sekundah tekme tudi dosegli. Iz krilnega položaja je gol dosegel Tilen Kodrin.

Gostje so imeli priložnost za zmago a so domačini s svojo čvrsto obrambo ohranili prazno mrežo. Celjani so v izdihljajih tekme ohranili mirne živce in Zlatorog ostaja neporažen v letošnji sezoni lige prvakov. Najboljši strelec celjskih vitezov je bil Branko Vujovič, ki je zadel 5-krat.

EHF VELUX LIGA PRVAKOV, 10.KROG:

Nedelja 2. december ob 17.00 uri, Zlatorog
RK Celje Pivovarna Laško : HBC Nantes 29 : 29 (15 : 19)

FOTO: Gregor Katič

Komentarji