Slovan v zadnjih minutah do zmage proti Brežicam

V petek, 30. 11., smo na Kodeljevem spremljali zanimivo tekmo med domačim LL Grosist Slovanom in gosti iz Brežic. Pred tekmo je domača ekipa veljala za velikega favorita, saj zasedajo prvo mesto na lestvici, medtem ko so gostje v drugi polovici lestvice. Ampak Brežičani so imeli svoje načrte in v Ljubljano niso prišli le na izlet.


Slovanovci so žačeli tekmo zelo slabo. V 8. minuti so si z golom Luke Pernovška gostje priigrali že prednost 4 zadetkov (3:7), a so se domačini iz Ljubljane zbrali in s 4 hitrimi zaporednimi zadetki izid izenačili. Do konca polčasa smo gledali igro gol za gol. Brežičani so v 30. minuti zadeli za minimalno prednost in tako odšli na odmor pri rezultatu 13:14.

V drugem polčasu smo videli identično situacijo z malce drugačnim zaključkom. Slovan je slabo začel in gostje so si v 36. minuti priigrali prednost 4 golov (14:18). Nato so domačini s 4 zaporednimi goli izenačili. Do 55. minute smo spremljali igro gol za gol, tako da si nobena ekipa ni priigrala občutnejše prednosti. V zadnjih 5 minutah pa je sledil juriš Slovana. Prejeli so le 1 gol, dali so 3 in tako v zadnjih minutah “rešili” 2 točki. Tekma se je končala z rezultatom 27:24.

Pri domačih je največ golov zadel Janez Skušek (7 golov), pri gostih pa sta bila najboljša strelca Jaka Tomše in Luka Pernovšek (5 golov).

Ekipa Slovana se je tako utrdila na 1. mestu lestvice, medtem ko so Brežičani po odigranih 10 krogih na 11. mestu.

RD LL Grosist Slovan : RK Brežice 27:24 (13:14)

RD LL Grosist Slovan: Jugovic, Grum 5, Serdinšek-Ekart 3, Budalić, Skušek 7, Lukan, Ponikvar, Gahan C. Wilson, Fidel 2, Hočevar, Sanković 6, Atanasov 4

RK Brežice: Zorič 1, Deržič 2, Lipej 2, Tomše 5, Bogovič, Kovač 1, Dučanovič 1, Hvastija 3, Udovč, Derenda 3, Pernovšek 5, Matjašič 1, Štarkl, Kozole, Jagrič

Izključitve: Slovan 8 min, Brežice 12 min

7-metrovke: Slovan 3/3, Brežice 3/5 

 

FOTO: Lin Gombač

Komentarji