Šmartno vs Škofljica: Triumf domačih ali mrk gostov?

V petek smo v Šmartnem pri Litiji spremljali tekmo 10. kroga med domačim RD Herz Šmartno in gosti iz Škofljice. Obetala se je zanimiva tekma, saj sta bili ekipi na lestvici zelo blizu – Škofljica 6. mesto, Šmartno 8.


Prvi polčas se je začel izenačeno, v 6. minuti je bil izid 4:4. Od tega rezultata dalje pa Škofljičani niso bili niti blizu upanju o točki, kaj šele o dveh. Igralci Herz Šmartna so hitro in predvsem uspešno zaključevali napade in goste presenečali iz minute v minuto. Obramba Škofljice ni bila na nivoju, domačinom je dopuščala lahke zadetke, kar so Šmarčani sprejeli z odprtimi rokami. Polčas se je končal z zelo visoko prednostjo domačih – 24:15.

Drugi polčas je bil veliko bolj izenačen, a je bila prednost iz prvega polčasa tako velika, da je Škofljičani niso mogli nadoknaditi. Največ so se približali na 6 zadetkov zaostanka. Tekma se je končala z rezultatom 38:29.

V napadu je pri Šmartnem blestel Andraž Justin, ki je zabil kar 15 golov! Pri gostih pa je najb+več žog v domačo mrežo pospravil Žan Krese (8).

Šmartno se je z zmago povzpel na 6. mesto, medtem ko je Škofljica padla na 9.

RD HERZ ŠMARTNO : ŠD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  38:29 (24:15)

RD HERZ ŠMARTNO: Sadar M., Žižek 1, Ribarič 2, Škrabanja, Berglez, Justin 15, Bahovec, Zobarič 1, Rozina 2, Muratovič, Sadar A. 7, Avsec 5, Jerina 1, Močnik 1, Kukovica, Žurga 3

ŠD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK: Nered, Pangerc 1, Štubler, Regner 2, Cingesar 3, Kljun 6, Zgonec, Svečko 1, Vidmar 5, Marolt 1, Krese 8, Etling, Lipužič, Podmenik 2, Štavar, Janželj

Izključitve: Šmatno 12 min, Škofljica 6min

7-metrovke: Šmartno 3/3, Škofljica 6/9

Komentarji