Izola in Radovljica brez zmagovalca, prva zmaga za Škofljico, Gorišnica in Črnomelj prekinila niz porazov

Poglejmo si še kaj se je dogajalo na preostalih štirih tekmah 1.B lige. Izola in Radovljica sta se na primorskem razšli brez zmagovalca, Škofljica je po zmagi nad Sevnico pred domačimi navijači zabeležila prvo zmago. Rokometaši Gorišnice so na domačem parketu po napeti tekmi osvojili novo zmago proti Veliki Nedelji in tako prekinili niz dveh zaporednih porazov, Črnomeljčani pa so prav tako na domačem parketu premagali ekipi Jadrana.


RD BUTAN PLIN IZOLA : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA  29:29 (15:17)
Stopar 11, Dugajlič 4; Debelak J. 10, Debelak Ž.

Po izenačenem začetku tekme so si gostje kot prvi priigrali nekoliko lepšo prednost in sicer so v 14. minuti povedli s šestimi goli prednosti (4:10). Domačini so pričeli z lovljenjem rezultata in se približali na tri gole (9:12), a so Radovljičani hitro znova pobegnili na šest zadetkov (9:15). So bili pa v zaključku v novem naletu Izolani, ki so se v 27. minuti približali le še na gol zaostanka (14:15). Na odmor sta ekipi odšli ob razliki dveh zadetkov v prid gostujoče zasedbe (15:17). Gostitelji so v drugem polčasu hitro rezultat izenačili na 18:18. V nadaljevanju si nobena ekipa ni uspela priigrati kakšne omembe vredne prednosti. Sicer so bili vse skozi v prednosti dveh golov gostje, a resneje se jim ni uspelo oddaljiti. Domači so vse skozi držali pritisk na tekmecu. V sami končnici pa so se Izolani vendarle približali in tako uspeli iz tekme izvleči točko. Tekma se je končala z 29:29.

ŠRD ŠKOFLJICA : RK SEVNICA  29:16 (16:8)
Rot Juš 7, Lešek 6; Kozole 4, Zbašnik 3

Domači so dali hitro na začetku tekme vedeti, da jih zanima zgolj zmaga. Po 10. minutah so vodili s 6:2. Sevničani so zaostanek hitro prepolovili (6:4) in se tako nekoliko približali. A Škofljičani so stvari hitro postavili na svoje mesto in prednosti počasi a vztrajno višali. Gostje niso več uspeli vzpostaviti priključka. Gostitelji so tako na odmor odšli s kar zajetno prednostjo osmih golov (16:8). V drugem polčasu pa smo spremljali podobno tekmo kot v prvem. Rokometaši Škofljice so hitro povedli z dvomestno prednostjo (18:8) in tako hitro razrešili dvome o zmagovalcu. Sevničani sicer niso dopustili, da bi prednost še povišali. A gostom je v zaključku zmanjkalo moči, domači pa so s tremi hitrimi goli povedli s trinajstimi zadetki prednosti, kar je bila najvišja razlika na tekmi in se veselili prve zmage v sezoni. Tekma se je končala z 29:16.

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RK VELIKA NEDELJA  28:27 (14:16)
Hrupič 6, Šandor 4; Niedorfer 7, Pandev 5

Glede na stanje na lestvici smo pričakovali izenačeno tekmo in prav takšno smo tudi dobili. Od začetka so ritem narekovali gostje, ki so bili vse skozi v minimalni prednosti. V 14. minuti so igralci Velike Nedelje prvič povedli s tremi goli prednosti (5:8). A domači so se hitro vrnili in izenačili na 8:8. Do konca prvega dela igre smo spremljali tekmo z nekaj menjavanja v vodstvu. Na odmor so s prednostjo dveh golov odšli gostje (14:16). Izenačeno tekmo smo spremljali tudi v nadaljevanju. Domačini so v 44. minuti prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti (22:20). A tudi rokometaši Gorišnice se niso uspeli oddaljiti. Tudi do konca srečanja je bila tekma izenačena, več sreče v zaključku pa so imeli domači, ki so se veselili zmage z rezultatom 28:27.

RK ČRNOMELJ : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA  30:25 (15:11)
Emeršič in Medic po 4; Muminović 13, Poles 4

Še ena izjemno izenačena tekma. V 9. minuti so domači kot prvi povedli s temi goli prednosti (7:4). Rokometaši Jadrana so se zaostanek uspeli znižati, a popolnoma se jim ni uspelo približati. Vse do 22. minute smo bili priča izenačeni tekmi. Nato pa so v prestavo višje prestavili Črnomeljčani in v 27. minuti povedli s petimi zadetki prednosti (14:9). Primorci so do polčasa zaostanek uspeli znižati za gol in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 15:11. Gostitelji so v drugem polčasu mirno nadzorovali potek srečanja in niso dovolili, da bi se gostje približali. V 42. minuti so igralci Črnomlja prvič na tekmi povedli s šestimi goli razlike (21:15). Vse do konca so nadzorovali potek srečanja in se na koncu ob zmagi 30:25 razveselili druge zmage v sezoni.

PARI 8. KROGA

RD HERZ ŠMARTNO : RK SEVNICA
RK DOL TKI HRASTNIK : MRK LJUBLJANA
RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK ČRNOMELJ
RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : RD BUTAN PLIN IZOLA
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK GROSUPLJE
RK VELIKA NEDELJA : ŠRD ŠKOFLJICA
ŠD MOKERC-KIG : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA

FOTO: ŠRD Škofljica

Komentarji