Jan Grebenc: “Tako dobivamo tudi na nekem spoštovanju, gradimo timski duh kar je tudi naš cilj”

Ribničani so sezono v Evropi odprli fantastično. Na prvi tekmi 2. kroga evropskega pokala so nadigrali bosanski Borac z rezultatom 40:19. Tako so si pred povratno tekmo zagotovili, skoraj da neulovljivo prednost. Aktualni prvaki Bosne in Hercegovine pravih možnosti niso imeli niti v enem trenutku tekme. To seveda tudi nakazuje na kakovost slovenskega ter bosanskega rokometa. 


Jan Grebenc, rokometaš RD Riko Ribnica:
“Po uspešnem začetku v prvenstvu nas je pričakala doma prva evropska tekma. Mislim, da smo odlično odigrali. Moram reči, da to še ni konec, da je to šele prvi polčas. Gremo še v Banja Luko kjer moramo odigrati še drugi polčas, ampak mislim, da smo pokazali karakter, tekmo stopnjevali, šli gol za gol in  moramo iti samo tako naprej. Tako dobivamo tudi na nekem spoštovanju, gradimo timski duh, kar je tudi naš cilj.”

Borut Maček, trener RD Riko Ribnica:
“Glede na to, da je to šele prvi polčas smo se dogovorili, da bomo poizkusili že v Ribnici stvar postaviti na svoje mesto. Za današnjo predstavo moram res čestitati svojim fantom: za pristop, za željo, za vse, tako da gremo lahko mirno na drugi polčas v Banja Luko.”

Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo 6.11. ob 18:00 v dvorani Borik v Banja Luki.

FOTO: Anže Oražem / RD Riko Ribnica

Komentarji