Izola, Ivančna Gorica in Brežice do napredovanja v pokalu

Znane so še zadnje ekipe, ki so se uvrstile v 1/16 finala pokalnega tekmovanja. To so RD Butan Plin Izola, RK Sviš Ivančna Gorica in RK Brežice.


RK Črnomelj : RD Butan Plin Izola 32:39

Primorci, ki so veljali za absolutne favorite obračuna so imeli kar nekaj težav z motiviranimi Belokranjci. Sploh v prvem polčasu je bil Črnomelj konkurenčen, po golu Gašperja Pečariča v 11. minuti so povedli celo z dvema zadetkoma prednosti. Izolani so zaostanek nadoknadili in polčas dobili s 17-19.

V drugem polčasu so rokometaši Izole vendarle prevzeli pobudo in začeli povečevati prednost. Končnico so gladko prevesili v svojo korist in zmagali 32-39. Najboljši strelec Izole je bil Ilija Petrović z 10 zadetki, pri domačih pa je ta naziv pripadel Gregorju Starihi s 7 goli.

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina : RK Sviš Ivančna Gorica 28:31

V vlogi favorita za napredovanje so bili vsekakor gostje iz Ivančne Gorice, a tega v prvem polčasu ni bilo opaziti. Ekipi sta na prvi odmor odšli z izidom 15-15.

V drugem polčasu so Dolenjci nekoliko pobegnili domačim, a nikoli jim ni uspelo ubežati povsem na varno razdaljo. Na koncu so z ekipno igro prišli do zmage s tremi goli razlike (28-31). Najbolj razpoloženi igralci Ivančne Gorice so bili Matej Košir (5), Simon Stopar (4) in Rok Zaletelj (4).

RK Brežice : ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 31:29

Rokometaši Brežic so bili že v prvem polčasu boljši nasprotnik. S petimi zadetki je bil v tem delu srečanja pri domačih razpoložen predvsem Jaka Tomše in domači so polčas dobili z 18-13.

V drugem polčasu so si Brežičani precej otežili samo končnico. V 53. minuti se je njihova prednost stopila le še na en sam zadetek (27-26). Vseeno so bile Brežice v zaključnih minutah bolj zbrane od Škofljice in si z 31-29 omogočile napredovanje v naslednji krog pokala.

PARI 1/16 FINALA POKALA SLOVENIJE

Predviden termin igranja: 18. december 2019

RK TRIMO TREBNJE – RK JERUZALEM ORMOŽ

RK DRAVA PTUJ – RD LL GROSIST SLOVAN

ŠD MOKERC KIG – RD RUDAR

RK CELJE PIV. LAŠKO – RD RIKO RIBNICA

RK SVIŠ IVANČNA GORICA– RK KRŠKO

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA – RK MARIBOR BRANIK

RK KRONOS – RD KOPER

RK RADEČE PAPIR NOVA – MRK KRKA

RK AJDOVŠČINA – RK ARCONT RADGONA

RD ALPLES ŽELEZNIKI – RK GROSUPLJE

RD HERZ ŠMARTNO – RK DOL TKI HRASTNIK

MRK LJUBLJANA – RK BREŽICE

MRD DOBOVA – RD URBANSCAPE LOKA

RK SEVNICA – RK POMURJE

RK CERKLJE RADOVLJICA – RK GORENJE VELENJE

RD BUTAN PLIN IZOLA – RD SLOVENJ GRADEC 2011

Foto: RK ŠVIS Ivančna Gorica

Komentarji