Koga na selektorskem stolčku želi Marko Bezjak?

Že nekaj dni je od slovesa Veselina Vujovića, ki ne bo več vodil slovenske reprezentance. Pojavljala so se že številna ugibanja, kdo bo prevzel selektorsko breme, med možnimi kandidati se je omenjal celo sloviti Juan Carlos Pastor. V nedavnem intervjuju za Ekipo SN je o vprašanju novega trenerja slovenske reprezentance spregovoril tudi Marko Bezjak, ki pa si na klopi izbrane vrste želi slovenskega strokovnjaka.


Marko Bezjak je otrok Jeruzalema iz Ormoža, ki pa zadnja leta igra v Nemčiji, za tamkajšnji SC Magdeburg. Pred tedni je v slovensko javnost prišla novica, da Bezjak zaključuje reprezentančno kariero, slednje je na tiskovni konferenci razglasil kar Veselin Vujović. 33-letni organizator igre dobro ve kako pomembna je prava kemija v reprezentanci, leta 2017 je bil prisoten ob enem izmed največjih uspehov slovenskega rokometa, ko je Slovenija osvojila bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Franciji. Po Vujovićem odhodu se je v medijih okoli slovenske rokometne reprezentance prelilo kar nekaj črnila, vendar je Bezjakovo slovo povsem praktične narave. “Za slovo sem se na koncu odločil, ker imam določene težave tako z nogo kot ramo. Ravno na tekmi proti Hannovru pred tisto akcijo, ko sem sporočil svojo odločitev, sem si poškodoval ramo in to je bil odločilni trenutek, da sem se odločil reprezentančno zgodbo zaključiti,” je za Ekipo SN povedal Bezjak.

Bezjak je mnenja, da glede na svoje trenutno stanje reprezentanci sploh ne bi bil v pomoč. “Takšen, kot sem trenutno, pa niti ne bi imelo smisla iti na evropsko prvenstvo, ker vemo, kako si tam sledijo tekme. Reprezentanci ne bi mogel dati, kar bi želel sam in kar bi od mene pričakovali drugi. Bila je logična odločitev. Nima smisla odlašati, raje dam možnost drugim, ki bodo bolje pripravljeni od mene.”

V nadaljevanju pogovora je izkušeni Ormožan predstavil tudi svoj pogled na izbiro novega selektorja. V luči Pastorjeve nedavne izjave, da stika z Rokometno zvezo Slovenije ni imel, Bezjak rešitev vidi predvsem v domačih strokovnjakih. “Težko je reči, ampak zagotovo nekih velikih sprememb ne bo moglo biti. Kdorkoli že bo, jih ne bo mogel niti narediti. Igralski kader bo zagotovo ostal enak. Mislim, da bi moral biti nekdo, ki pozna res vse igralce in ki mu ti zaupajo. Če bi vprašali mene, mislim, da bi moral biti slovenski trener. Recimo Branko Tamše. On je skoraj z vsemi igralci sodeloval v klubih, ki jih je vodil, in jih res dobro pozna,” je razpredal Bezjak, ki pa prav tako podpira nekdanjega reprezentančnega soigralca Uroša Zormana. “Uroš je bil super igralec, ki ve vse o rokometu. Ko pravijo, da potrebuje čas in izkušnje … Jaz pravim, da si ali nisi. Tudi če bi prevzel Uroš, ne bi bil noben problem, čeprav ni vodil še nobene članske ekipe.” 

Foto: SC Magdeburg

Komentarji